EPL: tehnoülevaatustel jäi korruptsiooniga vahele 150 autoomanikku ja 12 ülevaatajat

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: Pixabay

kohtuhaamer Pixabay

Kriminaalpolitsei ja prokuratuur korraldasid tehnoülevaatuste kohta üle-eestilise uurimise. Kokku saadeti prokuratuuri viis kriminaalasja. Süüdistuse on saanud kümme ülevaatajat, neist kaks on süüdi mõistetud, kaks ülevaatajat on saanud ka kahtlustuse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Altkäemaksu andnuid tuvastati umbes 150. Summad, mida ülevaatustel altkäemaksuks küsitakse ja pakutakse, on väga väiksed – enamasti kuni 25 eurot.

Keskkriminaalpolitsei ja prokuratuuri sõnul ei tulnud tehnoülevaatusi uurides esile altkäemaksu võtjate ega andjate kindlaid tunnuseid, samuti ei kerkinud esile ükski piirkond. Uurimiste käigus avastati mitmes piirkonnas ka vahendajaid ja ülevaataja usaldusisikuid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tihke Libemokk
7 aastat tagasi

Eks auto peab ikka korras olema. Aga kunagi oli Taebla ülevaatus hullumaja. Kuna iga ülevaataja saab pappi iga ülevaatuse kordade eest,siis sealt paljud isegi peaaegu korras autosid läbi ei saanud. Piisas,et oli paar roosteplekki uksel või poritiival. Või turvavööl oli muljumisjälg,nagu mul oli. Ülevaataja Mati ütles, et sellise suure rikkumise puhul tuleb treiler tellida ja isegi koju sõita ei tohi. Räägitakse,et ta suri süüfilisse.

mutionu
7 aastat tagasi

Kui sõita on vaja ja auto remondiks raha pole, siis mis teha. On riike, kus kohustuslikku ülevaatust polegi ja ka elatakse.

Jobukakk
7 aastat tagasi

EI tea kas Koonga on veel avatud.Mul just oleks oma rondiga vaja àra kàia enne kui pàris karmiks làheb