Vähemusse jäänud Läänemaa JK alistas Nõmme Unitedi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

jalka pilt

Läänemaa JK Haapsalu. Foto: erakogu

Pühapäeva õhtul kell 18 võõrustas FC Nõmme United II Männiku kunstmurustaadionil Läänemaa JK Haapsalut III liiga lääne piirkonna eelviimases voorus.  Mäng lõppes läänlaste 3:2 võiduga.

Läänemaa alustas kohtumist kohe tugeva ülevälja pressiga, mis ka vilja andis. Avapoolajal ei suutnud Nõmme luua ühtki ohtlikku olukorda Läänemaa värava all ning teisel pool oleks võinud Läänemaa vabalt mitu väravat lüüa.

Läänemaa avavärav sündis Martin Salfi 30-meetri karistuslöögist. Pole esimene kord, kui Salf vastaseid selliste mammudega kostitab. Tänavusel hooajal juba kolmas.

Teist poolaega alustas Nõmme väga hästi ning kiirelt jõuti viigiväravani, kui vasakult äärelt antud tsenderdus leidis vaba ründaja, kes palli peaga lati põrkest väravasse saatis – 1:1.

Nõmme surve jätkus ning ei läinud kaua mööda, kui pärast pikemat sebimist Läänemaa karistusalas mänguvahend taas väravasse saadeti – 2:1 võõrustajatele.

Kaotusseisu jäämine õnneks lisas läänlastele tahtejõudu ning suudeti taas ka võimalusi tekitama hakata. Kui avapoolajal tegi Läänemaa ülevälja pressi ning domineeris, siis teisel poolajal valdas peamiselt palli Nõmme ning Läänemaa nõelas kontrarünnakutega.

Pärast üht luhatud võimalust Andres Proosväli teisel korral enam ei eksinud, kui Nõmme kõrgest kaitseliinist tingituna pääses väravavahiga üks ühele ning palli kindlalt tahanurka lõi – 2:2.

Jätkus võrdne ja võitluslik mäng. Peagi läks Läänemaa 3:2 juhtima, kui jälle kontrarünnak efektiivselt ära lahendati. Andres Proosväli pääses kaitseliini taha ning leidis karistusalas vabaks jäetud Aare Avila, kes mängis mööda viimasest kaitsjast ja väravavahist ning saatis palli alla nurka.

Umbes 15 minutit enne kohtumise lõppu jäid läänlased vähemusse, kui teist kollast kaarti näidati Talis Tammele.

Viimased kümme minutit oli Läänemaa sügaval enda välja poolel ning kaitses soliidselt Nõmme rünnakuid. Ühe hea tõrje tegi ka väravavaht Siim Pikkaro.

Läänemaa JK Haapsalu eest mängisid Siim Pikkaro, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Kaarel Koel, Kristo Enn, Aare Avila, Talis Tamm, Leonid Bragin, Martin Salf, Andres Proosväli, Karmo Einmann, Artur Matto ja Kris-Sten Toom.

Läänemaa neljas koht oli juba enne kohtumise algust kindel, kuid nüüd ollakse neljandad 44 punktiga. Kaotus tähendas Nõmme jaoks kindlat kolmandat kohta ning enne viimast vooru on neil koos 49 punkti. Raplamaa (väravate vahe +51) ning Vaprus (+45) mõlemad võitsid ning jätkavad heitlust esikoha pärast 54 punktiga.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine ja hooaja viimane mäng toimub järgmisel laupäeval, 8. oktoobril, kui Haapsalu linnastaadionil võõrustatakse kell 16:00 Lihula jalgpalliklubi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments