Andri Meriloo kuulub riigi parimate perearstide hulka

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

Doktor Andri Meriloo. Foto: Lääne Elu

Doktor Andri Meriloo. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeval jagatakse Eesti perearstide seltsi aastakonverentsil autasu 54 parimale perearstipraksisele üle Eesti. Nende hulgas on ka Läänemaa perearst Andri Meriloo.

Parimad praksised on selgunud  Eesti perearstide seltsi poolt koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel. Praksiseid hinnatakse eelkõige tervikuna, kuid hindamisel võetakse arvesse erinevaid aspekte, näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Eesti perearstide seltsi juhatuse liikme Triinu-Mari Otsa sõnul oli tänavu parimale ehk A-tasemele kandideerijaid rekordarv. „Kõige kõrgema taseme kategooriale kandideerimiseks esitasid andmed 70 praksist. Pärast praksiste hindamist jäi sõelale 54 perearsti või perearstikeskust – see number on eelmiste aastatega võrreldes kasvanud,” ütles Ots.

Ots tõi esile, et parimaid praksiseid ühendab soov areneda nii organisatsioonina, pakkudes sealjuures häid võimalusi arstidele ning parimat abi patsientidele. Auditeerimise protsess pakub tema hinnangul nii audiitoritele kui praksistele võimalusi kogemuste vahetamiseks ja töökorralduse parendamiseks.

Esmakordselt kaasati auditeerimisse juhuvalim järgmise taseme praksistest, mis andis parema ülevaate ning tegi auditeerimisprotsessi põhjalikumaks. Esimest korda osalesid auditeerimise protsessis partneritena ka terviseamet ja Eesti haigekassa.

Haigekassa esmatasandi paketi arenduse talituse juht Külli Friedemann toob võrreldes varasemate aastate valikuga välja selle, et esimest korda on perearstipraksised seotud perearstide kvaliteedi lisatasu süsteemiga, milles osalemine on alates 2015. aastast kohustuslik. „Haigekassa peab oluliseks perearstikeskuste kvaliteedi tõstmise motiveerimiseks hinnata perearstikeskust kui tervikut. Kvaliteedi tõstmine on ka meie kindlustatute huvides — kui praksis toimib vastavalt kvaliteedistandarditele, saavad sellest kvaliteetse ja tulemusliku ravi näol kasu ka patsiendid,” lisas Friedemann.

Otsa sõnul on tublid ka need praksised, kes tänavu A-taset ei saavutanud: „Alati saab leida kohti, mida oma töös veel paremini teha ja see ongi kvaliteedisüsteemi üks eesmärke – kuidas aidata kõikidel perearstidel veel kvaliteetsemat teenust osutada,” ütles Ots.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olku
7 aastat tagasi

Olen nõus kõikide kommentaaridega.

taadu
7 aastat tagasi

oli minule kirurgiks super arst

virtsukas
7 aastat tagasi

Andri Meriloo oli kauaaegne Virtsu perearst, parim, kes siinkandis on olnud. Väga suur tänu, et veel praegugi soovi korral Virtsu hädalisi aitab ja nõu annab. Isiklik väga meeldiv kogemus.

tellija
7 aastat tagasi

Töö on tellija materjalist nagu öeldakse. Võib-olla on tohtril lihtsalt vedanud materjaliga. Aga olen ka ise kuulnud selle arsti kohta üksnes kiidusõnu. Palju õnne!

Georg
7 aastat tagasi

Jah, Meriloo koos oma abijõududega on arstikabineti töö hästi korraldanud. Ma ikka alatasa imestan, kui kuulen millised ootejärjekorrad mõnel perearstil on. Kui patsient peab nädal aega ootama, et perearsti vastuvõtule saada, siis pole ime, et EMO peab perearsti tööga tegelema. Ma arvan, et ma olen Meriloo juurde saanud max. ülejärgmisel tööpäeval 🙂
Ma annaks ka maksimum punktid töökorralduse, professionaalsuse, töötajate patsiendisse suhtumise eest.
Edasi saaks ehk minna ennetava tööga, siis tuleks ehk osa tervisehädasid algstaadiumis välja. Pean silmas uuringuid vastavalt vanusele ja riskirühma kuulumisele.
Igaljuhul on tubli töö, jätkake samas vaimus!

Igati
7 aastat tagasi

Kiidan oma peretohtrit ja õde Karinit väga!

Mari
7 aastat tagasi

Täiesti nõus, olen tema patsient. Kiirte ja viisakas, abivalmis teenindus.

kodanik2
7 aastat tagasi

Oleme ka perega Andri ja KArini patsiendid. Kiitus neile! Mõlemad osavõtlikud, abivalmis jne. Jõudu ja jaksu!

Heinz
7 aastat tagasi

Andri! Olles Sinu patsient võin öelda, et tunnustuse oled igati välja teeninud. Jõudu ja tahet ka edaspidiseks Sulle ja Sinu naiskaaskonnale!