Hanila valib homme valijamehe

Kaie Ilves

kaie@le.ee

peksar leiumaa

Kas Hanilast läheb presidenti valima volikogu esimees Mardi Leiumaa (paremal) või keegi teine, pole esialgu veel teada. Arhiiv

Sel nädalal valib valimiskogusse oma esindaja kuus Läänemaa volikogu. Hanila volikogu tuleb kokku homme, Lihula ja Martna volikogu neljapäeval.

Nõva, Kullamaa ja Lääne-Nigula volikogu tulevad kokku reedel.

Tuleval teisipäeval koguneb Ridala ja reedel Haapsalu ja Vormsi volikogu.

Reede, 16. september on viimane päev otsustada, sest 17. septembriks peab valijamees olema teada.

Valijameeste kogu valib Eestile uue presidendi 24. septembril Estonia kontserdisaalis.

Valijameeste kogusse kuulub 101 riigikogu liiget ja 234 kohaliku omavalitsuse esindajat. Läänemaalt sõidab presidenti valima kümme valijameest, igast volikogust üks. See, kui palju valijamehi omavalitsus välja paneb, sõltub omavalitsuse suurusest. Näiteks Tallinnast läheb valimiskokku kümme, Tartust neli valijameest.

Läänemaalt on üks valijamees juba valitud – Noarootsi vallast läheb valimiskogusse vallavolikogu liige Vladimir Belovas (Keskerakond).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ääremaalt
7 aastat tagasi

On ikka hea foto ! Käed risti rinnal on tõrjuv poos. Kas ei taha kuulata vallavanema hüva nõu ? Aastaga on valla rahvaarv vähenenud 25 võrra. Mõtlemise koht ka valijamehel.