Vapsikud kolisid lindude pesakasti

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

vapsikud linnupesas

Vapsikud asustasid lindude pesakasti. Foto: Kristjan Kosk

Ühe Lääne-Nigula vallas paikneva talu abihoone seinale üles seatud pesakasti on vallutanud rahvasuus hiidherilasteks kutsutavad vapsikud.

Vapsikud on pesas tegutsenud umbes kuu aega. Pesa hõlmab kogu pesakasti sisemust ja ulatub pesakasti põhja vahelt väljagi. Ümber pesa lendab hulk vapsikuid ja käib tihe sumin.

Ornitoloog Tarvo Valker ütles, et vahel kipuvadki just herilased maha jäetud pesakastidesse minema.

„Seal on neil kindel ja turvaline olla,” ütles Valker. Selleks, et mõni lind järgmisel aastal pesakasti oma pesa teeks, peab kasti seest ära puhastama.

Kasti puhastamist ei tasu aga enne alustada, kui vapsikud on lahkunud. „Kiiret pole, sest lindude pesitsusaeg on selleks aastaks läbi,” ütles Valker. Kindlasti ei tohiks pesa torkima minna, sest mudu võib valusalt nõelata saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maali
7 aastat tagasi

ka minu kodutalus on vapsikud juba mitmel aastal kuldnokapuuris elanud.tosi meil on neid ilmselt vahem, ainult lennuava on kinni.