Riigikogu kokkuleppele ei saanud, presidendi valimine läheb valimiskogusse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

SIIM KALLAS

Siim Kallas. SCANPIX

Presidendivalimiste kolmas voor lõppes riigikogus tulemusteta, valimine läheb valimiskogusse.

Endine peaminister Siim Kallas sai riigikogu kolmandas hääletamisvoorus 42, riigikogu liige Mailis Reps 26 häält. Märgistamata hääletussedeleid oli 30.

Valituks osutumiseks oleks olnud vaja vähemalt 68 häält.

Valimiskogu, kuhu kuuluvad kohalike omavalitsuste esindajad ja riigikogu liikmed, koguneb presidenti valima 24. septembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
väga kahju
7 aastat tagasi

kui veel üks Eesti riigile oma teadmisi, energiat ja muidugi tervist pühendanud mees saaks läbi nende presidendivalimiste jandi nõndapalju kannatada. Reps peabki olema särav ja värske, vanusevahe üle 20 aasta. Erinevalt Repsist teab Kallas maailma asju mis meid mõjutavad nii majanduse kui keeruiliste rahvusvaheliste seisude osas kordades paremini.
Kaljurand on muidugi võrdne vastane Kallasele.

valija
7 aastat tagasi

Väga hea, et valimine läheb valimiskogusse, ikka rohkem seisukohti ja arvamusi valiku tegemisel . Kallast küll presidendiks ei soovi. Oli teine ka eile TV-st vaadates väga väsinud ja haige välimusega. Seevastu Reps värske ja särav. Milleks meile Kallase näol teist välisministrit, kes meid maailmas esindab, kodus on vaja tööd teha

nüüd
7 aastat tagasi

eisaauntsuminnamiskienam

uudishimulik
7 aastat tagasi

Ei ole küll minu asi, aga kangesti tahaks teada, kes Läänemaalt kuuluvad valimiskogusse ja lähevad presidenti valima.Teaks siis, kellele näpuga näidata, kui asi untsu läheb. Või on see salastatud?

juss
7 aastat tagasi
Reply to  uudishimulik

Täiesti avalik info, vist valitakse 17. septembriks ja üks inimene Läänemaalt.

jussile
7 aastat tagasi
Reply to  juss

1 inimene Läänemaalt on küll väga rumal jutt. 1 inimene igast omavalitsusest, suurematest rohkem. Aga jah, vastab tõele, et asi on avalik.

Pius X
7 aastat tagasi

Simeon Goldberg on otsustatud! Lambad võivad määgida aga vill võetakse neilt ikka.

juss
7 aastat tagasi

Koerapulm!

häbi
7 aastat tagasi

on vaadata ja kuulata kogu seda presidendivalimiste janti. Saamatu riigikogu , poliitilised kauplemised, lepivad milleski kokku ja samas paar tundi hiljem seda ei täida. Naeruväärne. Milleks meile selline kamp muidusööjaid otsustusvõimetuid tegelasi.
KALLAS on tark suure poliitilise kogemusega euroopa tasemel mees. Tunneb majandust ja on paljudes maailmavaatelistes küsimustes tasemel.

Sorry
7 aastat tagasi

Väike eksitus.Kolmandas voorus sai Kallas 42 häält,mitte 43.Reps 26
ja tühje sedeleid 30.Kokku 98,nii
palju oli valimistele registreerunuid.

maakas
7 aastat tagasi

Laiali lüüa see riigikogu muidusööjad, sellepärastet meie saadikud ja valitsus on tàiesti töövõimetud. EI mingeid normaalseid seadusi,kogu riigi seis aina halveneb.Vaadake kui palju on riigikassa tagavara vähenenud selle äpu Rõivase juhtimisel????????

Kaljurand
7 aastat tagasi

on pidevalt kuulutanud, et Rõivas esitab Valimiskogusse tema.
Täna väitis Kallas, et Rõivas toetab hoopis teda.
Mees annab sõna, mees võtab sõna.