1

Mitmel presidendikandidaadil on Läänemaal kinnisvara

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula

HELME

Mart Helme Suure-Lähtru mõisas. ARVO TARMULA

Kuuest presidendikandidaadist neljal on Läänemaal või ajaloolise Läänemaa aladel kinnisvara, kirjutab Eesti Päevaleht.

Allar Jõksile kuulub Läänemaal Nõva vallas Nõva külas Lepiku kinnisasi ja Mart Helme peab Läänemaal Suure-Lähtrus mõisat. Ajaloolisel Läänemaal Märjamaal on kinnisvara Mailis Repsil ja Hiiumaal Marina Kaljurannal.

Presidendikandidaatide varanduslik taust on erinev. Allar Jõksile kuulub Tallinna kesklinnas Roopa tänaval asuv korter ja osalus advokaadibüroos Sorainen. Tema laenukohustuste kohta ei õnnestunud Ärilehel andmeid saada, kuid Äripäeva andmetel sai ta Soraineni advokaadibüroost mullu 133 018 eurot dividenditulu, mis arvatavasti ei olnud tema ainus sissetulekuallikas.

Mõisaomaniku ja ettevõtja Mart Helme aastatulu oli 44 502 eurot. Talle kuulub 100% osalus OÜ-s Suure-Lähtru Mõis. Peale selle kuulub talle Lääne maakonnas Martna vallas maatulundusmaa, tootmismaa, ärimaa ja kaks elamumaa kinnisasja, elamumaa Tallinna linnas ning korteriomand Tartu linnas. Helmele kuulub 2007. aasta Kia. Tal on Swedbankist võetud laen summas 40 000 eurot.

Siim Kallas teenis Euroopa Komisjoni asepresidendina 270 370 eurot aastas, kirjutas Ärileht 2014. aastal. Sellele lisandub ka Tartu ülikooli professori veerand palka ja riigikogu pension. Riigikogu pensioni annetab Siim Kallas juba aastaid iga kuu Eesti Rahvuskultuuri Fondile.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
aga
aga

Nestori kinnisvara on naise nimel ja ajakirjanik pole seda üles leidnud…

wpDiscuz