Merre kukkunud jahikaptenit pole leidnud ka helikopter

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

meri_foto_ouemaa

Eile õhtul Hiiumaa lähedal merre kukkunud Soome jahikaptenit ei ole õnnestunud leida, teatas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Täna kella 9 ja 14 vahel otsisid teda Kärdla politseijaoskonna merepäästjad, vabatahtlikud ja päästjad. Otsingutele oli kaasatud ka piirivalve lennusalga helikopter.

Selgunud on nii palju, et mehed olid alusega teel Hiiumaale, kus sooviti sadamas oodata ilma paranemist ja plaan oli täna jätkata reisi Hanko suunas. Esialgsete ütluste kohaselt kukkus kapten vette purjede kohendamisel.

Rasked ilmastikuolud ei ole võimaldanud madalikule kinni jäänud alust veel sadamasse toimetada.

Lääne prefektuuri merepääste valdkonna koordineerija Karet Akkaja sõnul tuleb merel liiklemisel olla äärmiselt ettevaatlik ja pidada kinni kõigist ohutusnõuetest.

„Oma võimeid ja oskusi tuleks igal merele minejal kriitiliselt hinnata. Kui ilm on kehv, on oluliselt turvalisem oodata sadamas ilmaolude paranemist, kui hakata ohtu panema enda või kaasreisijate elu ja tervist. Juhtunu valguses tuletame meelde, et merele minnes oleks hea, kui pardal oleks alati lisaks kaptenile veel vähemalt üks inimene, kes oskab alust hädaolukorras navigeerida või peatada,“ ütles Akkaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments