Tugevad tormid ja vihmasajud tekitasid juulis miljonite eurode eest kahju

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

virtsu tuulepark

Läänema pääses juulitormidest kergemalt kui Lõuna-Eesti ja Harjumaa. ARVO TARMULA

Juulis andsid If Kindlustuse kliendid varakahjust teada 849 korral, seda on peaaegu poole rohkem kui mullu juulis. Ühtlasi on see kõigi aegade suurim varakahjude arv ühes kuus. Kahju kasvu põhjustasid torm ja vihm.

Kokku maksis If Kindlustus juulis oma klientidele 2689 kahjujuhtumi eest 3,9 miljonit eurot hüvitisi.

Suurimad väljamaksed olid juulis vara- ja kaskokahjus, vastavalt 1,44 ja 1,39 miljonit eurot. Liikluskahju hüvitati 0,99 miljoni ulatuses.

Varakahju hüppelise kasvu põhjustasid 3. juulil puhunud tugev tuul ja 10. juuli suur sademete hulk.

 „Kui ilmajaam lubab tuult üle 20m/s, on selge oht ka hoonetele ja varale. Sellise ilmaennustuse puhul soovitan hoovist kergesti lenduvad esemed kokku korjata  ja uksed-aknad suletuna hoida. Meie praktika näitab, et tugeva tuulega kipuvad ka batuudid lendu tõusma ja hooneid vigastama. Lisaks soovitan kindlustusseltsist uurida, kas teie kodukindlustus sisaldab koduse vara kaitset, sest sageli rikub tormi põhjustatud voolukõikumine elektroonikat,“ selgitas If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhvik.

3. juuli tuul põhjustas hoonetele kahju 176 korral kogusummas 360 000 eurot, enim sai kannatada Tartumaa (81),  Võrumaa (28),  Harjumaa (20), Põlvamaa (11) ja Valgamaa (12).

10. juuli suur sademete hulk põhjustas hoonetele kahju sajal korral kogusummas 200 000 eurot, enim tuli teateid  Harjumaalt (74). Tänavatele kogunenud vesi kahjustas 11 sõidukit.

Rain Porss
Kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments