Haapsalu triatloni võitis Timmo Jeret

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Triatloni võitja Timmo Jeret (arvo tarmula)
Tänavuse Haapsalu triatloni võitis elu esimest triatloni teinud Timmo Jeret.

Nii 350 meetri ujumisdistantsi kui ka 20kilomeetrise jalgrattasõidu järel juhtis Haapsalu triatloni neljakordne võitja Emeri Lepp, kel oli kaitsta esikoht. Ka 4,5 kilomeetri pikkusele jooksurajale läks ta esimesena, kuid finišisse jõudis kindlalt parimana Jeret.

„Kõige rohkem pelgasin ujumist, sest pole sel aastal vette saanudki, null kilomeetrit treeningut,” ütles Timmo Jeret. „Ujumisdistants oli õnneks nii lühike, et sain selle ikka läbi.” Veest sai Jeret välja kümnendana.
Rattasõidus oli Jeret Lepa järel teine. „Rattasõiduga päris rahule ei jäänud,” ütles alles mullu oma jalgratturikarjäärile joone alla tõmmanud sportlane.

Jooksurajal tegi Jeret vahe Lepaga tasa ning umbes üks kilomeeter ja 200 meetrit enne finišit läks juhtima.
„Ei saanud esimesed kaks kilomeetrit oma jooksu käima. Kolmandal kilomeetril läks jooks paika, aga oli juba hilja,” ütles Lepp.

„See oli mu elu esimene triatlon,” ütles võidumees Lääne Elule. „Kuni eelmise sügiseni sõitsin Prantsusmaa amatöörklubis jalgratast, aga rattakarjäär sai läbi. Nüüd olen harrastaja, jooksin tänavu ka elu esimese maratoni.”
Jeret kiitis võistluste korraldajaid. „Arvasin, et väike võistlus. Jõudsin tükk aega enne algust kohale ja kartsin, et ei saa rajastki aru. Aga kui võistluseks läks, olid mehed õigetes kohtades väljas, kõik oli arusaadav. Väga äge võistlus oli,” ütles ta.

Läänlastest oli parim seitsmendana lõpetanud Taavi Lehemaa. Naistest oli kiireim Kärt Praks.

Võistkondi läks rajale kuus ja esimesena lõpetas Läänetuul (Argo Raie, Üllar Petrovitš, Argo jõesoo). Võistkonnas oli kolm liiget, nii et iga võistkonnaliige lõi kaasa ühel alal.

Enne põhitriatloni peeti lühem lastetriatlon, mille võitis Lars Sebastian Antoniak.

Üldse oli registreerunud osalejaid 86.

Haapsalu maratoni start ja finiš olid Vasikaholmi rannas. Rattasõit oli linnas, jooksuosa ümber Väikese viigi.
Vasikaholmil algas ja lõppes võistlus teist aastat. Korraldaja Jaan Saviir Paralepa jalgrattaklubist ütles, et Väikese viigi kallas meeldis talle stardipaigana rohkem, sest seal sai kohe kaldalt ujuma sumada, aga tõele au andes jäi see suurele võistlejate hulgale kitsaks.

„Möödunud aastal oli võistluspäev väga tuuline, tänavu oli Vasikaholmil mõnus. Vesi oli fantastiline,” rääkis ta.
Saviir kiitis vetelpäästjaid, kes üht noort ebakindlat ujujat saatsid ja hätta jäänud võistleja veest välja tõmbasid.

Üldse oli võistlust korraldamas veerandsada abilist. „Mis viga metsajooksu läbi viia. Märgid raja maha ja kõik. Aga triatlon on ju sisult kolm võistlust korraga. Suur tänu abilistele, kes said väga hästi hakkama. See on meil iga võistluse eesmärk korraldada nii hästi kui võimalik. Siis tullakse ka uuesti võistlema,” ütles Saviir.
Reedel vedasid maadlusveteran Heinar Kaasik ja spordiajakirjanik Aivo Paljasmaa kihla, kes tuleb Haapsalu triatloni võitjaks. Kaasiku favoriidi Ardo Virkebau võidu korral pidanuks Paljasmaa rohima puhtaks sõstrapõõsaste alused, Paljasmaa eelistuse Emeri Lepa võidu korral lubas Kaasik Paljasmaale Beguta taimetoidukohvikus viis lõunat välja teha.

Emeri Lepp tuli teiseks, Ardo Virkebau 18. kohale.

„Aitan Heinaril põõsaaluseid rohida ja siis läheme koos lõunat sööma,” pakkus Paljasmaa pärast tulemuste selgumist.

Triatloni tulemused
Mehed
1 Timmo Jeret
2. Emeri Lepp
3. Marek Nõmm

Naised
1. Kärt Praks
2. Gerda Algre
3. Ethel-Brigita Tigane

Võistkonnad
1. Läänetuul (Argo Raie, Üllar Petrovitš, Argo Jõesoo)
2. Suusaklubi Sula Velled Väledad (Kristjan Kosk, Rene Rõõmus, Tarvi Viik)
3. Spordipisik MTÜ (Priit Karjane, Ailar Ladva, Riho Ots)

Lastetriatlon

Poisid
1. Lars Sebastian Antoniak (snd 2005)
2. Johann Mattias Puuorg (2004)
3. Christofer Ader (2004)

Tüdrukud
1. (üldarvestuse 4.) Karen Loorens (2006)
2. Mariangela Boitšuk (2004)
3. Meri-Lill Plagnaud (2006)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments