Leedo müüs parvlaeva Regula TS Laevad OÜle maha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Regula (urmas lauri)
Parvlaev Regula Hiiumaa liinil. Foto: Urmas Lauri

Saaremaa Laevakompanii müüs parvlaev Regula TS Laevad OÜ-le, jätkates 1. oktoobrist mandri ja suursaarte vahel parvlaevaliikuse tehnilise opereerimisega.

“Otsuse tegemisel Regula ostuks said määravaks asjaolud, et tegemist on tehniliselt korras, paraja mahutavuse ning jääklassiga laevaga, mis sobib võimalike tõrgete korral asenduslaevaks aastaringselt ja mitmeteks aastateks. Laev on varasemalt seilanud nii Virtsu-Kuivastu kui ka Rohuküla-Heltermaa liinil ehk on olemas kindlus laeva sobivusest sadamate infrastruktuuriga,” märkis TS Laevad juhatuse esimees Kaido Padar “Aktuaalsele kaamerale” antud intervjuus.

TS Laevad meeskond on varulaeva otsingu jooksul kontakteerunud ligi kolmekümne ettevõttega, et leida turult kõik müügis olevad või renditavad parvlaevad. Valikus olnud laevadest tehti Regula kasuks otsus just tulenevalt parimast võimalikust hinna- ja kvaliteedi suhtest.

AS Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk sõnas, et parvlaev Regula on läbi aastate tõestanud sobivust mandri ja suursaarte vahelistel liinidel, olles töökindel, hästi sissesõidetud ning nii meeskonnale kui ka reisijatele juba omaks saanud.

“Regula müük on hea lahendus kõikidele osapooltele – alates 1. oktoobrist jätkab Saaremaa Laevakompanii parvlaev Regula tehnilise opereerimisega ning senine kogenud laevameeskond saab jätkata oma igapäevast tööd, aidates kaasa sujuvale ühendusele mandri ja suursaarte vahel,” selgitas Rihvk.

TS Laevade juhatuse esimees Kaido Padar selgitas, et Regula ostul sai määravaks, et tegemist on tehniliselt korras, paraja mahutavuse ning jääklassiga laevaga, mis sobib võimalike tõrgete korral aastaringselt asenduslaevaks mitmeteks aastateks. Laev on varasemalt seilanud nii Virtsu-Kuivastu kui ka Rohuküla-Heltermaa liinil ehk on olemas kindlus laeva sobivusest sadamate infrastruktuuriga.

Parvlaev „Regula“ mahutab 400 reisijat ja 80 sõiduautot. Parvlaev vahetab omanikku 1. oktoobrist, kuid Regula tehnilise opereerimisega jätkab Saaremaa Laevakompanii.

Tallinna Sadam on varasemalt kinnitanud, et ettevõttel on vaja varuplaani olukorraks, kui Poolast ja Türgist ostetud parvlaevad ei jõua õigeks ajaks liinile. Samas jätab Tallinna Sadam ilmselt Regula endale ka siis, kui kõik uued laevad on kohal, sest see hakkab asendama remondis olevaid laevu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRWQ
7 aastat tagasi

Naera ribadeks – parima hinna js kvaliteedi juhe – no oleks hind 60000 , siis küll , aga mitte 6 milli – 20 aastat tagasi ei makstud isegi 2 e milli selle vanaraua eest

vist
7 aastat tagasi

topiti suu kinni

ERR: Parts peab Regula ostmist tarbetu vanaraua soetamiseks | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Leedo müüs parvlaeva Regula TS Laevad OÜle maha" […]