ERR: Parts peab Regula ostmist tarbetu vanaraua soetamiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Juhan Parts (1)

Juhan Parts. Foto: Arvo Tarmula

Endine majandusminister Juhan Parts nimetas Tallinna Sadama tütarfirma lepingut parvlaeva Regula ostmiseks absurdseks mõttetu vanaraua soetamiseks.

"See on lihtsalt piinlik ja kuuluks nagu ulme valdkonda. Milleks on vaja seda vanarauda?" ütles Isamaa ja Res Publica riigikogu fraktsiooni liige Parts ERR-i uudisteportaalile.

Partsi sõnul varjutab uute parvlaevade ostmist kahetsusväärsel kombel küll altkäemaksu vari, kuid neli uut laeva peaksid sõitma 365 päeva aastas ja poleks midagi lihtsamat, kuid laevade hilinemise tõttu lihtsalt pikendada lepingut Väinamere Liinidega.

"Tuletan Eesti rahvale meelde, et riik peab parvlaevadega tegelema seetõttu, et kokku hoida ja minu algatatud sammud selles valdkonnas on võtnud väga kummalised mustrid," tähendas Parts, lisades, et aastate jooksul saaks kapitalikulude pealt kokku hoida kümneid miljoneid eurosid.

"Kas näiteks Tallinkil on mingisugune varulaev?" küsis Parts. "Nende laevad sõidavad ööpäev läbi."


Vt ka: "Leedo müüs parvlaeva Regula TS Laevad OÜle maha"

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ahah
7 aastat tagasi

Kui uued laevad vahepeal üles ütlevad, kas Parts tuleb parvega vedama? Väga hea, kui on mõni vana varuks. Mõni vana rong võiks ju ka olla, teeks nostalgiat turistidele. Või mõni vana tramm, buss jm?

Juku
7 aastat tagasi

Juhan virelegu riigikogus ja mõelgu oma lollide otsuste üle, mida ministrina tegi. Selle õhupalli karjäär on loodetavasti lõpusirgel. Ehk peab veel vanast peast kätega leiba teenima, lõugade laiutamisest on juba küllalt.

2. kodanik
7 aastat tagasi

Kui Juhan algatas mingid sammud ja nüüd on saanud nendest mustrid, siis miks ta asjaga lõpuni ei tegelenud ja nüüd lihtsalt kritiseerib?

lihula kraanajuht
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

millal jälle rahva peksmiseks läheb

Arvos
7 aastat tagasi

Kõvera kaelaga sell aga ise mehtis siia viletsad pidevalt lagunevad pisikesed porganditrammid. Enne sõitku kindel “vanaraud” kui pidevalt lagunev probleeme värskem tehnika.

Arvosele
7 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Ära sa ka enam peale võta

Volli, saarlane
7 aastat tagasi

IRLi vanaraud, ära mõlise!

IRWQ
7 aastat tagasi

Voll – õllekannust eemale !