Ameerika autode sõu korraldajat pahandab kange alkoholi müük linnatänaval

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ABCS Karol Kikkas (arvo tarmula)
Karol Kikkas. Foto: Arvo Tarmula

Ameerika autode sõu korraldajad tahavad piirata festivali ajal Haapsalu peatänava ääres kange alkoholi müümist.

„Meie autoüritusega ei lähe kokku, et peatänava ääres müüakse kanget alkoholi,” ütles autopeo korraldaja Karol Kikkas laupäeval Lääne Elule. „Selle me arutame kindlasti linnavalitsusega läbi ja ma loodan, et järgmisel aastal ei ole linna peal telkides kange alkoholi müüki. Ma vähemalt loodan.”

Kikkas ütles, et tänavusel autopeol häiris teda tõsiasi, et paljud firmad said linnavalitsuselt vahetult enne autode pidu peatänava äärde ajutised kauplemisload.

„Meie polnud sellest teadlikud,” lausus Kikkas ja lisas, et autoüritusel peatänava ääres kanget alkoholi müüa ei tohiks.

„On mitmeid kauplejaid, kes on nädalavahetuseks Haapsallu tulnud. See teeb natuke kurvaks ja see on asi, mida tuleb kindlasti arutada,” ütles Kikkas. „Kauplejaid võiks tänava ääres kindlasti olla, aga nad võiksid tegelda pigem sellise müügiga, mis sobiks üritusega paremini kokku.”

„Haapsalu linnavalitsus väljastas Ameerika autode sõu ajaks loa alkoholiga kaubelda vaid ühele ettevõttele,” ütles linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus. „Loa taotlenud ettevõte avas ajutise välikohviku Karja tänava purskkaevu juures. Loa saanud välikohvikus müüdi ka karastusjooke ning toitu. Selle ürituse ajaks rohkem ühekordseid müügitaotlusi ei laekunud. Kauplemine kinnistul Lossiplats 1 oli registreeritud majandustegevuse registris, selleks ei pidanud ettevõtja linnalt eraldi luba küsima.”

Kolme päeva jooksul oli Haapsalu Ameerika autode päralt. „Loodan, et Haapsalu inimestele meeldib hea pidu. Kui on asju, mida võiks muuta, võtame neid ettepanekuid kindlasti arvesse ja üritame pidu paremini korraldada,” kinnitas Karol Kikkas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Idee
7 aastat tagasi

Jrg aasta võiks paraadi suunata raudtee tänavatpidi.

12kuud
7 aastat tagasi

Ma arvan, et öösel, kui kõik joogised juba on, võiks vanalinna ringil maha pidada ameerika autode drifti võistluse. Igati äge oleks seda vaadata!

Urms
7 aastat tagasi

Politsei ei tuvastanud ühtegi ebakaines olekus liiklejat. Vot see on näide teistele üritustele? Nii et juua võib veel täiega.

KõrgemaleKaugemaleKõrri
7 aastat tagasi
Reply to  Urms

Vot selline vaatenurk mulle meeldib.

Dmitri
7 aastat tagasi

Mjekaanik utles 500 evro, join mina aptekas maha

Andrus Värnik
7 aastat tagasi

Hea pidu oli. Odastasin paar neidu ka lokaalis aptjek.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Andrus Värnik

identiteedivargus on seadusega karistatav!

Abdul Ahmed Khalid Sultan
7 aastat tagasi

Mul on mustmiljoon america car. Where on see festival?

Aadu Must
7 aastat tagasi

Külastasin samuti üritust enda chevrolette tõllaga ning jäin väga rahule. Alustasin trimpamist lossipargist ja ega enam ringist edasi ei jõudnudki. Alkohol võttis minust kõik, soovitan samuti alkohol ära keelata üldse.

Edu korraldajatele!

Channikov
7 aastat tagasi

Ma Armastan Soome Rahvast, Jää Vabaks Eesti Meri

Jürgen Klopp
7 aastat tagasi

Kas Ragnar Klavan on peakorraldaja?

Chan
7 aastat tagasi

soovin kantiteerida