Auroral on Muhu väina regati võit käeulatuses

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Muhu väina regati Kärdla – Tallinn etapi eel olid ilma prognoosid vastuolulised ning paljud purjetajad otsustasid varem startida Tallinna poole ning ei osalenud Kärdla-Tallinn etapi sõidul. Starti ei tulnud 20 jahti ning viiendast kõige pikemast võistlusdistantsist võttis osa 88 jahti.

Prognooside kohaselt pidanud tulema tuul jäi seekord tulemata ning purjetajad said pika öö jooksul näha nii päikeseloojangut kui päikesetõusu.

Esimene jaht, kes finišeeris oli Forte – kell 06.29. Võistluse viienda etapi katkestasid jaht Eleanora ning jaht Briz. Jaht Eleanora ning Venemaalt osalev jaht Mir põrkusid, kui sõidetud oli ~ 5 miili. Jaht Mir jätkas võistlemist, kuid jaht Eleanora ei saanud jahi seisukorra tõttu etappi jätkata.

ORCI klassi esimene finišeeruja oli Kalev Jahtlubi jaht Forte, kapteniga Jaak Jõgi, ka üldarvestuses on Forte oma grupis liider.

ORC II klassis lõpetas Muhu Väina viienda etapi esimesena Kalev Jahtklubi jaht Amserv Toyota, kapten Margus Zuravljov. ORC II klassi liider peale viiendat etappi on Pärnu Jahtklubi jaht Merepärl, kapteniga Alari Akkermann.

CDL_8 viienda etapi võtja oli Kalev Jahtklubi jaht Blanca, kapteniks Jaan Tiidemann. Üldarvestuses juhib selles klassis Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Kadri.

ESTLYS1 klassi esimene oli Kärdla – Tallinn etapil Kalev Jahtklubi jaht Fanatic, kapteniks Ain-Eke Jalasto, Fanatic on ka üldarvestuses liider.

ESTLYS2 parim Kärdla-Tallinn etapil oli Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Liliann, Margus Beljakv kapteniks. ESTLYS2 klassis juhib peale eelviimast sõitu Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Elli, Margus Hieti käe all.

ESTLYS3 grupis lõpetas esimesena Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora, kapten Pille Kaas ning on saavutanud Muhu Väina regati ESTLYS3 grupis liidri positsiooni. Haapsalu Jahtklubi alustest on Black Bird 10., Lion 12., Elevants 16. ja Ägelind 25. kohal.

Folkboot klassis oli Kärdla-Tallinn etapil parim Kalev Jahtklubi jaht Linda, teiseks tuli Haapsalu Jahtklubi jaht Bacchus, kapteniks Olev Oolup. Peale viiendat etappi on liidri positsioonil jaht Lind (10 punkti), teisel kohal Muinsasjutukuningas (10 punkti). Bacchus (14 punkti) on üldarvestuses viies.

Fotod: Maisi Valk / Postimees

Aurora foto maisi valk postimees (2)

Aurora foto maisi valk postimees (1)

Aurora Foto Maisi Valk  Postimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments