Ameerika autode šõu: saabumine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Eile, kui esimesed Ameerika autod Haapsallu pidu pidama saabusid, siras taevas päike ning ilm oli suviselt malbe. Tundus, et sajad autod, kes šõule saabuvad, meelitavad ligi tuhandeid huvilisi.

Juba öösel oli selge, et seekordne pidu ja pillerkaar kipub olema vesine.

Täna ennelõunal sättisid esimesed ameeriklased end linnusehoovis ritta, pealtvaatajaid oli uudistamas mõni üksik, sest vihma ladistas mehemoodi.

Ameerika autod panid Haapsalu lukku. Tänasest pühapäevani on vanalinn tavaliiklusele suletud. Karja ja Kalda tänava ristmikust pääseb edasi vaid ameerika päritolu autodega ning muud päritolu sõidukitega tulija peab sellega arvestama.

Linnuseväravad avatakse täna kell pool kaheksa õhtul, kell kaheksa astub lavale Tanel Padar & The Sun. Tund aega hiljem alustab Väikeses linnuses Herald, kell 22 saab kuulata Rootsi bändi Mustasch.

Pilkupüüdvaks tõotab pidu muutuda pool tundi enne keskööd, kui algab naiste cruising. Kui ikka roolis tohivad olla ainult naised, siis seda peab ju vaatama!

Autosid saab linnusehoovis uudistada homme keskpäevast, päeva jooksul tutvustatakse autosid, valitakse välja parimad ning õhtul on kaks suurepärast kontserti. Kell kaheksa õhtul algav iirlanna Imelda May kontsert ning kell kümme õhtul esineb ameeriklanna Beth Hart.

Pühapäeval toimub traditsiooniline läbi linna cruising, kuhu kogunevad kõik näitusel ja telklas olnud autod, lisaks veel spetsiaalselt cruisinguks kohale sõitnud autod.

Keskpäeval algab Kiltsi lennuväljal ameerika autode kiirendusvõistlus.

Ameerika autode sõud peetakse Haapsalus juba 16. korda.


Vt ka: "Ameerika autod toovad Haapsallu enneolematuid hääli" ja "Ameerika autode šõu – American Beauty Car Show"


Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (21)

Foto: Urmas Lauri
Fotod: Arvo Tarmula Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (24) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (25) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (27) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (28) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (29) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (31) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (33) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (34) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (35) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (36) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (37) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (38) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (39) Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (41)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
7 aastat tagasi

järgmisest aastast on Haapsalu vald ja linnuses hakkavad toimuma mongoolia liikurite sõud

vanaeit
7 aastat tagasi

Minu teada on see ammu ära tüdanud need Ameerika autod kaua võib
kesta see puhas jama???

Duhhh
7 aastat tagasi
Reply to  vanaeit

loodetavasti sa kõnged enne kui see “jama” otsa saab!

ei tea
7 aastat tagasi

kas hakkan juba vanaks jääma, kuid ei paku see üritus enam huvi.Isegi autode paraadi ei taha enam vaadata.Kuidagi on see end minu jaoks ammendanud.Või olen tõesti imelik….

Duhhh
7 aastat tagasi
Reply to  ei tea

ju sa siis oled vana. Aitäh, et kõigile teada andsid. Mida see üritus küll ilma sinu huvita peale nüüd hakkab?

Juhan
7 aastat tagasi

Selle sõu pärast ei ole vaja promenaadi jalutus rada sulgeda,ime et veel kuursaali taraga ei piiratud.Hommiku kalda poolt laste mänguväljakule lähenedes küsiti käepaela.Teenivad raha liikumist piirates.Las pargivad puude all,kalda äärt ei ole kinni panna vaja 2-3 auto ja telgi pärast.

Duhhh
7 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Sul on terve aasta see ala kõndimiseks avatud. Saa nüüd paar päeva ilma hakkama ja kõnni vahelduseks kuskil mujal. Või tõmbab just keelatud vili liiga magusalt?