Ameerika autod toovad Haapsallu enneolematuid hääli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sel nädalavahetusel saab Haapsalus kuulda kahte ainulaadset naislauljat: enneolematu häälega bluusilauljat Beth Harti Ameerikast ja rockabillyt viljelevat Iiri muusikut Imelda Mayd. Mõlemad artistid esinevad Eestis esmakordselt.

„Mõlemad artistid on täielikud oma ala tipud,” ütles ürituse peakorraldaja Karol Kikkas. „Beth Harti hääl on täiesti erakordne, ta suudab laulda nii bluusi kui ka raskemat rokki. Imelda May on tänapäeva kuulsaim naissoost rockabilly artist, kes ei jäta kedagi külmaks.”

Ameerika autokaunitaride peo muusikalise poole avavab reede õhtul Tanel Padar & The Sun, hiljem astub lavale Rootsi hevibänd Mustasch. Imelda May ja Beth Hart esinevad laupäeva õhtul.

Beth Hart

Beth-Hart_115_by-Greg-WatermannBeth Hart (s 1972) on Californiast pärit bluusi- ja jazzlaulja, sõnadekirjutaja ja muusik, kes sai tuntuks 1999. aastal oma teiselt albumilt pärit singliga „LA Song”. Hart alustas klaverimänguga neljaselt, hiljem õppis Los Angelesi kunstikoolis laulmist ja tšellot.

Beth Hart on välja andnud seitse stuudioalbumit ja ühe live-albumi. Lisaks sooloalbumitele on Hart bluusilaulja ja – kitarristi Joe Bonamassaga teinud kahasse kaks albumit. Praegu töötab Hart oma kaheksanda sooloalbumi „Slash“ kallal, see peaks ilmuma tänavu augustis.

2013 ilmus Hartil koos Bonamassaga salvestatud album „Seesaw”, mis tõusis Billboard Top Blues Album edetabelis esikohale. Nende järgmine ühistöö „Live In Amsterdam“ hõivas esikoha 2015. aastal. Harti viimane album „Better Than Home” ilmus mullu ja jõudis edetabelite tippu nii USAs kui ka Hollandis.

Koostöös Joe Bonamassaga ilmunud albumi „Seesaw” eest sai Beth Hart kaks aastat tagasi Grammy auhinna. Aastatel 2014 ja 2015 pälvis Beth Hart Blues Music Awardi poolt parima naisbluusilaulja kategooria nominatsiooni.

Beth Harti muusikat on kasutatud tuntud teleseriaalides nagu „Beverly Hills 90210”, „Californication” ja „Waterloo Road”.

Imelda May

Imelda MayImelda May (s 1974) on Iirimaalt pärit rockabillyt ja bluusi viljelev artist, lisaks ka produtsent ja sõnadekirjutaja, kelle muusikahuvi tärkas juba varajases lapsepõlves.

Kuna Imelda vend oli suur Elvise fänn, leidis ta kord venna toast Elvise, Eddie Cochrani ja Gene Vincenti kassetid. Imelda armus sellesse muusikasse ning nii ta rockabilly ja bluusi enda jaoks avastas.

Imelda May peatumatu tähesära algas peale tema esimese stuudioalbumi „Love Tattoo” ilmumist aastal 2009. Järgnesid albumid „Mayhem” 2012. aasatal ja „Tribal” 2014. aastal.

Imelda May tuntumad hitid on „Johnny Got A Boom Boom”, „Inside Out” ja „Mayhem”.

Aastal 2009 pärjati Imelda May Meteor Awards'il parima naisartisti tiitliga. Tema plaat „Mayhem“ tõusis Bollboard Top Heatseekers edetabelis esikohale nii 2011. kui ka 2012. aastal. Samadel aastatel oli „Mayhem“ Billboard Top Blues Albums edetabelis teisel kohal.

Imelda May on lava jaganud paljude tuntud artistidega nagu Meat Loaf, Bono, Wanda Jackson, Lou Reed, Brian Setzer jpt. Aastal 2010 esines Imelda May koos Jeff Beckiga 52. Grammy auhinnatseremoonial.

Mustachs

Mustachs (2)Mustaschi peetakse väga heaks live-bändiks. Aastatega on Rootsist Göteborgist pärit Mustasch endale saanud maine kui bänd, mis kontsertidel pedaali halastamatult põhja vajutab ja sellel kogu kontserdi jooksul tõusta ei lase. Selle väite paikapidavust on eestlased tänaseks saanud kontrollida korduvalt. Mustaschs on esinenud nii Tallinnas Rock Cafés kui astunud üles ka Järvakandis Rabarockil ja Rakveres Green Christmas festivalil.

Mustasch on käinud turneedel koos Motörheadi, Glueciferi ning Volbeatiga.

Oma karjääri jooksul on Mustasch võitnud Rootsi Grammy auhindu kategoorias “Aasta parim metal-album”.

Bändi kuuluvad Ralf Gyllenhammar, David Johannesson, Mats „Stam“ Johansson ja Robban Bäck.

 


American Beauty Car Show artistid

  • Beth Hart (USA)
  • Imelda May (Iirimaa)
  • Mustasch (Rootsi)
  • Tanel Padar & The Sun
  • Boogie Company
  • Rusty Roaders
  • Herald
  • DND

Kontsertide ajakava

The-Sun-692x391

Reede

  • 20.00 Tanel Padar & The Sun
  • 21:00 Herald (Väikese linnuse lava)
  • 22.00 Mustasch

Laupäev

  • 16.00 Rusty Roaders
  • 18.00 Boogie Company
  • 20.00 Imelda May
  • 21:00 DND (Väikese linnuse lava)
  • 22.00 Beth Hart
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ameerika autode šõu: saabumine | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] ka: "Ameerika autod toovad Haapsallu enneolematuid hääli" ja "Ameerika autode šõu – American Beauty Car […]