Briti peaminister astub ametist tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

brexit

Briti peaminister David Cameron ütles pärast valijate otsust Euroopa Liidust lahkuda, et astub hiljemalt oktoobrikuuks ametist tagasi.

Cameron ütles ajakirjanikele tehtud avalduses, et valijad on oma otsuse teinud ja seda tuleb austada. Peaminister sõnas, et on selgelt väljendanud, et toetab Suurbritannia jäämist Euroopa Liitu. Valijate tahe oli aga teistsugune ning sellises olukorras vajab riik Cameroni sõnul uut juhtkonda.

Peaminister kinnitas, et lähinädalatel ja -kuudel annab ta igakülgset nõu inimesele, kes talle selles ametis järgneb. Ta ei avaldanud, millal täpselt ta ametikohustuste täitmise lõpetab, ent ütles, et uus juht peaks teada olema hiljemalt konservatiivse partei oktoobrikuus toimuvaks kongressiks.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments