Taavi Rõivas: brittide otsus Euroopa Liidust lahkuda on pettumus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taavi Rõivas Haapsalu Uksetehases 076 Taavi Rõivas

Taavi Rõivas. Foto: Urmas Lauri

Peaminister Taavi Rõivas ja välisminister Marina Kaljurand avaldasid kahetsust, et britid otsustasid eilsel referendumil hääletada Euroopa Liidust lahkumise poolt.

„Mõistagi austame brittide demokraatlikku valikut, aga otsus Euroopa Liidust lahkuda on paratamatult pettumus. Peame Briti referendumist tegema kogu Euroopa jaoks järeldused ja pingutama selle nimel, et me ei kaotaks Euroopa Liidu ühtsust. Lääne ühtsus ja ühine tegutsemisvõime on meile eluliselt olulised," ütles Rõivas. "Meie jaoks on oluline, et tugev suhe Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi
 vahel jätkuks ning et referendumile ei järgneks pikemat poliitilise ebaselguse ja majandusliku ebastabiilsuse perioodi.“

Välisminister Kaljurand rõhutas, et referendumi tulemus ei muuda Suurbritannias viibivate ja sinna reisida kavatsevate Eesti kodanike jaoks päevapealt midagi. Ühendkuningriik jätkab Euroopa Liidu liikmena, kuni võimalik lahkumisavaldus esitatakse ja seejärel viiakse läbi lahkumislepinguga lõppev lahutusprotsess.

„Tõenäoliselt kulub lõplikuks Euroopa Liidust lahkumiseks mitu aastat, tulevaste suhete määratlemiseks ilmselt veelgi kauem. Referendum ei mõjuta brittide liikmelisust teistes rahvusvahelistes organisatsioonides, sealhulgas panust Eesti julgeolekusse NATO raames,“ ütles Kaljurand.

Taavi Rõivase hinnangul tuleb tegeleda UK referendumi tulemustest tekkivate majanduslike riskide minimeerimisega.

“Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi institutsioonidel tuleb teha kõik vajalik olukorra stabiliseerimiseks ja majandusliku mõju minimeerimiseks euroala riikides, majandustes ja finantsinstitutsioonides,” ütles Rõivas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leave EU on
7 aastat tagasi

meie loosung kui asjad ei parane!

Tont
7 aastat tagasi

19.07, sa rààgid tòtt. Aga veel hullem oleks Ansip. Korra ta tahtis nagu eeskujulik kommunist ikka, neti ùle tsensuuri (ACTA) kehtestada. Suurem hàbi ootaks ees,kui ta presidendiks saaks. Aga loodame,et seda ei juhtu.

....
7 aastat tagasi

Minu arust on kõige suurem pettumus see, et Taavi on meie peaminister.

RAVE+KÖÖMNED
7 aastat tagasi
Reply to  ....

LIKE!

SUPPIANTS+KEEDUMUNA
7 aastat tagasi
Reply to  RAVE+KÖÖMNED

AHOIIIIII FACEBOOK LIVE SIND KÕÕMEST TERVITAB SUPPIVAHTT

juudid
7 aastat tagasi

ja euroopa föderatsiooni ehitajad said jalaga munadesse

Ff
7 aastat tagasi

Paras, vingerdagu nyyd. Kogu Eesti Vabariik on illusioon, mis kukub kokku varem-hiljem. Nii õhukeseks lihvitet, et hirmus hakkab.

!
7 aastat tagasi

Aplaus to 13.31

Patriot
7 aastat tagasi

Inglismaal on röömupidu ,
meie nutva silmad vees .
Kes nüüd many meitel annab
kui euroliit on omadega pees .
Ega rahvas saand sealt suurt miskit,
aga meitel peenike on peos .
Millega küll tösta julgeolekuriski,
vöörsöjavägi toita-katta ja ka pagulased Laos ?
Ega muud kui oma orjadele nuuti ,
tömbame neil traksid pingemaks .
Koligu vöi korteritest kuuti ,
aga olgu makstud iga maks .
Ja kui sellest rahast on veel vähe,
saab ju hinnalt tösta üht ja teist.
Ärgu matsid arvaku ,et istuvad meil pähe , e-valimistel keegi ei saa jagu meist !

krogi
7 aastat tagasi

Pange tähele et kokkuvõttena jäävad EL võlad veel meie kanda. ;))))

aeg tõusiklikult
7 aastat tagasi

rahva arvelt elada hakkab otsa saama ja see on suur mure kui kõvad laenud ka kaelas

Eerik
7 aastat tagasi

Ega juudiklann on alati pettunud olnud kui ei suuda globaliseerumise vajadust rahvusriikidele pähe määrida. Siis hakkavad jutupunktid kohe särama.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Eerik

Mida need juudid siia jàlle puutuvad? Sul on mingi teema nendega? Mine lahrnda seda mujal.

eelmisele
7 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

Oled ikka lammas. Ise käid jõulude ajal kirikus Jeesuse sünnipäeva tähistamas – juvitav kelle võimusümboolika kummardamine see on ? – oled sa selle peale mõelnud. Kogu see rahamaailma süsteem on juutide väljamõeldis sest raha oli lihtsam lugeda kui piiblit. Enamus pangandus tegelasi ja selle maailma kaitsjaid ehk advogaate on juudid. pane rõivase lildile oimu lokid külge ja vilt kübar pähe saad sama pildi. Piltlikult öeldes tähendas Brittide referendum juudaliberalismi läbikukkumist. Brittide peaminister astus tagasi sest ei osanud rahvale vajalikku poliitikat ajada. Meie klounidel ei tule see mõttessegi.