Läänemaa maakaitsepäeva peetakse täna Lihulas

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Mehis Born arvo tarmula (5)

Mehis Born. Arvo Tarmula

Võidupühal, 23. juunil peetav maakondlik maakaitsepäev on tänavu Lihulas, kus tähistati maakaitsepäeva viimati mõni aasta tagasi.

Kaitseliidu Lääne maleva pealiku Mehis Borni sõnul tegi ettepaneku maakaitsepäeva tähistamiseks Lihulas Lihula vallavalitsus. „Arvestades, et mitu aastat pole Lihulas maakaitsepäe- va tähistatud, peeti seda sobilikuks,” lisas Born, kellel on see malevapealikuna viimane üritus.

Supp ja võidutuli Võidupüha üritused algasid tegelikult Haapsalus, kui kell 11 asetasid Kaitseliidu, Lääne maavalitsuse ja Haapsalu linna esindajad pärja vabadussõjas langenute mälestussambale ja peeti päevakohaseid sõnavõtte.

Lihulas algavad sündmused kl 14, mil Lihula vabadussõja mälestussamba juures meenutatakse vabaduse eest hukkunuid. Samba juures antakse üle ka Kaitseliidu Lääne maleva autasud. Selle saavad Tõnu Teder ja Vahur Toomas.

Kl 15 algab Lihula linnusemäel maakondlik ohutuspäev. Sinna kõrvale pakub naiskodukaitse sõdurisuppi ja kl 15 avatakse Kaitseliidu Lihula üksikkompanii vastvalminud ruumid Lihula mõisa- hoones.

Enne seda, kui Lihulasse jõuab presidendi poolt Võrus süüdatud võidutuli, näeb Lihula linnusemäel politsei, päästeameti, Kaitseliidu ja PERHi näidisõppust. „Terve stsenaarium on välja mõeldud, kus on kurikaelad, midagi läheb põlema ja PERH annab esmaabi,” valgustas Born.

Ta lisas, et regionaalhaigla toob Lihulasse hiljuti hangitud uhke kiirabiauto, mille sarnast pole siin kandis varem nähtud. Kl 18 antakse saabunud võidutuli edasi Läänemaa valdade esindajaile ja pärast seda saab kuulata Lääne maleva orkestri esinemist. Võidupüha tähistamine Lihulas lõpeb tamme istutamisega Lihula vabadussõjas langenute mälestussamba juures. „Sel aastal annab president koos võidutulega igale maakonnale umbes meetri pikkuse tammeistiku ja see istutataksegi Lihulasse,” ütles Born.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments