0

Pühapäeval on Lihulas kõrgetasemeline kergejõustikuvõistlus

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Aleksander Kreek wikipedia

Pühapäeval on Lihulas kuulitõukaja Aleksander Kreegi mälestusvõistlused. Foto: vikipeedia

Pühapäeval saab Lihulas taas näha esmaklassilist kergejõustikuvõistlust, kohal Eesti tipud. Esmakordselt on võistlustules ka naised.

Juba kolmandat aastat kogunevad Lihula gümnaasiumi staadionile Läänemaa ja Eesti parimad kuulitõukajad. Toimuvad III Aleksander Kreegi mälestusvõistlused kuulitõukes.

Aleksander Kreek oli Lihula vallas, 1914. aastal, Käru talus sündinud Eesti kergejõustikusangar, kes tuli 1938. aastal Pariisis toimunud II Euroopa meistrivõistlustel meeste kuulitõukes tulemusega 15.83 Euroopa meistriks.

Võistluste korraldaja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi, koos oma partneritega peab oluliseks, et meie oma vallast on pärit kergejõustikuala Euroopa meister. Seda on isegi uskumatu lausuda: „kergejõustiku Euroopa meister!!” Ja just sellepärast on võetud südameasjaks seda oma kogukonna inimestele läbi mälestusvõistluste teadvustada ja tuua Lihula valda, usun, et Läänemaa hetke kõige kõrgetasemelisem kergejõustikuvõistlus.

Iga aastaga on Aleksander Kreegi mälestusvõistlused kogunud tuure juurde. Esimesel võistlusel, 2014. aastal tegime võistluse Läänemaa kuulitõukajatele. Kohe esimesel võistlusel näidati väga häid sooritusi. Võistluse võitis Fred Vali. Eelmisel aastal, teisel mälestusvõistlusel õnnestus Lihulasse võistlema saada kogu Eesti meeskuulitõukajate koorekiht. Kohal olid neli parimat, Eesti esiviiskust, lisaks teisi heal tasemel sportlasi.

Võitja Karl Koha uuendas Lihula gümnaasiumi staadionirekordit, viies selle 17 meetri joone taha. Häid tulemusi tegid kõik võistlejad, seal hulgas meie oma valla vaprad spordimehed.

Sellel aastal osalevad meeste võistlusel eelregistreerimise põhjal hooaja edetabeli viiest paremast kolm – Karl Koha, Raido Kalbach, Fred Vali. Lisaks seitsmes mees, eelmisel aastal just Lihulas isikliku rekordi püstitanud, vaid 21 aastane Ats Kiisa. Huvitava taustaga kuulitõukaja on Kullamaa juurtega 15 meetri mees, kogenud 35 aastane Rivo Tamm. Samuti loodame osalejate ringi ka väikest üllatust. Lootust meie spordipeol osaleda on andnud omaaegne juunioride Eesti mitmekordne medalimees odaviskes, kaua aastaid Eesti võrkpalli meistrisarjas ja Eesti rahvuskoondises mänginud Romet Priimägi. Ja muidugi meie oma piirkonna spordimehed, näiteks Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber, kes oma kodutalus, Matsalu metsade vahel salatrenni pidavat tegema.

Aga sammu astume korralduses taas edasi. Esmakordselt võistlevad Aleksander Kreegi mälestusvõistlustel naised. Kohalike tublide sporditüdrukutega tuleb võistlema Läänemaa esinumber ja Eesti hooaja hetke neljas number Madli Rahuvarm.

Kutsun kõiki, seal hulgas võistluste peakohtuniku, Lihulast pärit kergejõustikupedagoogi Rein Aule nimel korraliku tasemega kuulitõukevõistlust vaatama. 

Naised alustavad kell 13 ja mehed kell 15.

 

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz