VAATA VIDEOT: Rannarootsi keskuse parklas valmistutakse Lääne-Eesti ralliks

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_4697

Rannarootsi keskuse parklas valmistutakse Lääne-Eesti ralliks. Foto: Arvo Tarmula

Lääne Elu käis Lääne-Eesti ralli võistluskeskuses võistlejailt uurimas, mis eesmärgiga nad rajale lähevad. Peale selle rääkisid sõitjad, mis teeb Lääne-Eesti teed eriliseks.

Numbri all üks läheb rajale Eesti ralli meistrivõistluste üldliider Egon Kaur – Silver Simm (Mitsubishi Lancer Evo IX). Kaur rääkis Lääne Elule, et tema eesmärgiks on ralli lõpetada võitjana. Kaur lisas, et Läänemaa teed on võrreldes teiste rallidega sirged ja seega tõusevad kiirused väga suureks. „Kiiremad võivad sisse saada kuni 240 km/h,” ennustas Kaur.

„Määravaks saab see, kuidas keegi pidurdab,” ütles Kaur.

Numbri all kolm läheb poodiumi koha eest võitlema võistluspaar Roland Murakas – Simo Koskinen. Murakas ütles pärast kiiruskatsetega tutvumust, et Läänemaa rajad on võrdväärsed Tallinna ja Paide ralli radadega. „Pikad sirged, millele järgnevad järsud kurvid ja mahapöörded,” ütles Murakas. Ta lisas, et kaadrilugejale tähendavad pikad sirged kergemat tööpäeva. „Kui Lõuna-Eestis on rajalegendis kilomeetri kohta umbes üks lehekülg legendi, siis Läänemaal on seda ligi poole vähem,” lisas Murakas.

Tuntud rallisõitja Karl Kruuda vend 16aastane Gustav Kruuda on Lääne-Eesti ralli noorim startija. Kruuda nentis, et pinnas on kõva ja teid rööpasse ei sõideta. Ta lisas, et rajal on mitu n-ö trikiga kohta, kus peab olema koostatud täpne legend. 

Lääne-Eesti ralli algab kell 17.20 Haapsalu kaubamaja parklast, kus autod ükshaaval üle stardipoodiumi sõidavad. Pärast poodiumi ületamist sõidavad rallimasinad Nigulasse, kus kell 18.03 pääseb esineme auto 7,22 km kiiruskatsele.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments