Galerii: De la Gardie lossis sõlmiti koostööleping õdede koolitamiseks Haapsalus

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17

Täna sõlmiti De la Gardie lossis koostööleping alustamaks õendusalase rakenduskõrgharidusõppe läbiviimisega Haapsalus. Koostöölepingule kirjutasid alla Tallinna tervishoiu kõrgkool rektor Ülle Ernits, Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir, Lääne maavanam Neeme Suur ja sihtasutus Innove tugiteenuste agentuuri juhataja Margus Tõnissaar.

Sügisel alustab Haapsalus rakenduskõrghariduse omandamist 21 õde. Läänemaa haigla õendusjuht Marju Lepmets selgitas, et õppima asuvad need õed, kes töötavad õena, kuid kellel puudub rakenduskõrgharidus.

Lepmets sõnul asub Läänemaa haiglast asub õppima üheksa õde ja Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskusest veel paar õde.

Kõik soovijad siiski rakenduskõrghairust omandama ei pääsenud. Lepmets sõnul kandideeris 35 õde, kellest vastu võeti 21. Tänavu sügisel alustavad õed lõpetavad õppe 2018. aastal.

Tõnis Siir lisas, et meditsiinivaldkonnas nõutakse pidevalt enese täiendamist, seega on tegemist õdedele ja Läänemaa haiglale olulise projektiga. „Õed saavad kõige kaasaaegsemate teadmistega varustatud,” ütles Siir.

Õenduse õpingud hakkavad toimuma Läänemaa Rajaleidja keskuse ruumides. Õppejõud tulevad Tallinna tervishoiu kõrgkoolist.

Fotod: Arvo Tarmula

õendusõpe1 õendusõpe2 õendusõpe3 õendusõpe4 õendusõpe5 õendusõpe6 õendusõpe7 õendusõpe8 õendusõpe9 õendusõpe10 õendusõpe11 õendusõpe12 õendusõpe13 õendusõpe14 õendusõpe15 õendusõpe16 õendusõpe17

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no
7 aastat tagasi

ei tea,miks neid kooliatuid ja kogemustega inimesi uuesti koolitada ? Ainult sellepärast,et nõue on selline ? See ju siis hullem bürokraatia kui vene ajal…

Maali
7 aastat tagasi

…karjakaupa on koolitatud tervisejuhte, kuhu need siis pannakse??