Eesti lipu päeval pühitsetakse Haapsalu linnavalitsuse ees muuseumi sinimustvalge

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lipupäev Haapsalus 2015. aastal. Foto: urmas Lauri

Lipupäev Haapsalus

Lipupäeva on Haapsalu linnavalitsuse ees tähistatud kolm aastat. Foto: Arvo Tarmula

Eesti lipu päeval 4. juuni hommikul kell 7.00 heisatakse Haapsalu linnavalitsuse ees pidulikult riigilipp ja pühitsetakse SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumitele annetatav sinimustvalge majalipp.

Sõnavõttudega esinevad EELK vikaarõpetaja Kristel Engman ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Sündmuse käigus pühitseb õpetaja Kristel Engman linnavalitsuse poolt SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumitele annetatava sinimustvalge majalipu, vahendas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

"On saanud traditsiooniks, et lipupäeva raames annetatakse iga-aastasel lipupäeva tseremoonial mõnele asutusele või institutsioonile pühitsetud riigilipp, Möödunud aastal annetati lipp Kaitseliidu Lääne malevale. 4. juunil 1884 pühitseti Eesti Üliõpilasseltsi sinimustvalge lipp Otepää kirikumõisas," selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anti
7 aastat tagasi

Nagu ma aru sain siis oli tegemist sügavalt religoosse üritusega. Igal ühel olid seljas vastavad mundrid et näidata enda staatust ühiskonnas ja et orjale oleks arusaadav kellele alluma peab.