Pühapäeval lehvivad lipud emade auks ja Euroopa ühtsuse väljendamiseks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval, mai teisel pühapäeval, on emadepäev ning sellel puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused, samuti avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Emade auks on lippe oodatud heiskama kõik kodumajapidamised, organisatsioonid ja ettevõtted.

Pühapäeval, 9. mail, on ka Euroopa päev. Euroopa päev on pühendatud rahule ja Euroopa ühtsusele. 9. mail 1950 tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schumann ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine ja sellega sai alguse Euroopa tihedam lõimumine. Euroopa päeva puhul heiskavad Eesti lipuga koos Euroopa Liidu lipu Riigikogu, Vabariigi President, Vabariigi Valitsus, Riigikohus, Riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, Kaitseväe Peastaap ja omavalitsusorganid.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
LEE
3 aastat tagasi

Uraa Uraa Uraa Uraa

Leida Paips
3 aastat tagasi

Seega mitte emadepäev vaid Euroopa ühtsuse päev nagu Rahvaste sõprus nõuka-ajal.

euroopa ütsus
3 aastat tagasi

kes ees,see mees. Vaktsiinidega oli küll nii……ei tasu mingeid illusioone luua .

Eino
3 aastat tagasi
Reply to  euroopa ütsus

Eks see ongi nii, iga riik peab hoidma oma inimesi. Meie valitud esindajad võiks ka rohkem sellele pühenduda. Ühtne majandusruum, kuskohas soodsatel tingimustel kaupa teha on ka muidugi teretulnud. Midagi on aga lastud liiga kaugele, kui bürokraadid kuskil hakkavad ette kirjutama trahvidega ähvardades milliseid vihakõneseaduseid peame vastu võtma, või homode õigusi kaitsma, või kuidas “lahkelt” antud laenuraha kasutama peame. See on minuarust muutunud väga suureks jaburduseks.

Euro-lollus
3 aastat tagasi

Saaremaal pidi toimuma ”Euroopalik emadepäev”….DDD…..ei tea, kas Eesti lipud on seal üldse lubatud!?

orjarahval
3 aastat tagasi

ükstapuha ,kes teda peksab

Agu
3 aastat tagasi

Mis euroopa, üheksas mai on suure isamaa võit natsi saksamaa üle, vabastati mitmeid riike, abistati. Mingid liitlased olid ka abiks, aga tank T34 tegi kõik pihuks ja põrmuks. Nii õpetati mind koolis.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

99% mis õpetati koolis oli vale. Nõukogude politika oli : valetama, valetama ruudus , valetama kuubis. Ja kes ei uskunud neid siberisse, või pif-paf

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Seepärast et venelastelt võttis Wehrmacht inimlikud õigused neid võis kohtuta piinata ja tappa. Mida teie teeksite. Ja Saksamaale tungides vägistati saksa naisi 100 tuhandete kaupa. Polegi kedagi, kes Saksammal eelnevast ja järgnevast üleüldse tämapäeval mõtelda julgeks.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Jah

vangi ei tohi ennast anda. Sõda on jube, eriti naistele ja lastele.