Kaitseliidu Lääne malev korraldab Haapsalus lastekaitsepäevale pühendatud tutvustusürituse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kahur Lääne maleva eesFoto: arhiiv

1. juunil tähistatava rahvusvahelise lastekaitsepäeva eel toimub 31. mail Haapsalu põhikoolis mitmekesiselt põnev Kaitseliidu päev.

Avatud on üheksa töötuba – õppeklassi, oleme koolimajas ja maja hoovis. Räägime, kes on, ja miks on väärikas olla kodutütar, noorkotkas, naiskodukaitse või kaitseliidu liige. Õppeklassis „Lääne maleva noored“ saab põgusa ülevaate kodutütarde ja noorkotkaste tegemistest Läänemaal ning „Kööginurk“ näitab võimalusi välitingimustes väheste vahenditega korralikult toituda. Ajalootoas räägime maleva taasloomisest ja Läänlaste vabadussõja mälestussamba eluloost Haapsalus.

Avame kaks fotonäitust: „Kaitseliidu Lääne malev ajas ja pildis“ ja „Läänlaste vabadussõja mälestussammas Haapsalus“. Näitame kaitseliitlase varustust, vaatame – proovime kaitseliidu sidevahendeid ja anname ülevaate kaitseliidu meditsiiniteenistuse tegemistest.

Avatud on õppeklass, kus saab näha kaitseliidu relvastust. Koolimaja hoovis saab vaadata kaitseliidu lahingmasinaid ja kohal on ka „Toomapoeg“, 1991. aastal Venemaal valmistatud transportöör BTR-80UNŠ.

Õpilased viiakse ka väiksele ringreisile Haapsalu linnas Kaitseliidu Lääne maleva veoautoga MB – kaitseliitlaste veoks kohandatud veoautoga, mille tendiga kaetud kastis asjakohased istmed, teeme õpilastele meeldejääva sõdurisõidu kodulinnas.

Kaitseliidu Lääne maleva lastekaitsepäeva aitavad korraldada maleva vabatahtlikud ja Haapsalu Põhikool. Lastekaitsepäeva avasõnad ütleb Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja Kaitseliidu Lääne maleva nimel kõneleb malevapealik major Mehis Born.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
..........
5 aastat tagasi

lastekeitsepäev ja sõda………………………kaks väga erinevat asja