Varjupaikade MTÜ hakkab pidama Tallinna kodutute loomade varjupaika

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Teeme Ära loomade varjupaik (eduard laur) (26)Foto: Eduard Laur

Varjupaikade MTÜ juht Triinu Priks ja Tallinna linnavalitsuse esindaja Relo Ligi kirjutasid reedel alla hankelepingule, mille kohaselt hakkab pealinnas hulkuvate loomade püüdmise ja varjupaiga pidamise teenust alates 1. juulist vähemalt kuni 2018. aasta lõpuni osutama Varjupaikade MTÜ.

Läänemaal tegutseb Varjupaikade MTÜ Vilklas Läänemaa kodutute loomade varjupaiga nime all.

Seoses uue hankelepinguga muutub Tallinna kodutute loomade varjupaiga asukoht, teatas Varjupaikade MTÜ BNS-ile.
Kodutud ja hulkuvad loomad leiavad alates juulist peavarju linna poolt ehitatavas tänapäevases varjupaigas aadressil Paljassaare tee 85. Leitud ja koduootavate loomade kohta hakkab edaspidi infot leidma aadressil www.varjupaik.ee ning varjupaigaga seotud igapäevaste tegemiste kohta Facebooki lehel

Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks sõnas uue varjupaiga lepingut kommenteerides, et eesmärk on teha koostööd kõigi Tallinna kodutute loomade probleemiga seotud organisatsioonidega. "Me oleme oma südameasjaks võtnud, et võimalikult paljud loomad saaksid tagasi oma omaniku juurde või leiaksid endale uue kodu," selgitas Priks Varjupaikade MTÜ tööpõhimõtteid.

Ta märkis ka, et organisatsiooni põhiväärtused on hoolivus, avatus, austus elu vastu ning koostöö kogukonnaga. Priks lisas, et kuigi seaduse kohaselt on kohalikul omavalitsusel kohustus loomade varjupaigas hoidmise eest tasuda 14 päeva eest, siis tänu annetajatele ja toetajatele hoitakse terveid ja sotsiaalseid loomi üldjuhul varjupaikades seni, kuni leitakse neile sobivad kodud.

"Me oleme üritanud loomade abistamise soovijatele teha nii lihtsaks kui võimalik – näiteks on võimalik hakata loomale veebiperemeheks või helistada annetusnumbril 900 7000. Ilma veebiperemeeste ja annetajateta oleks meil praktiliselt võimatu oma missiooni ellu viia," ütles Varjupaikade MTÜ juht.

Priks prognoosis, et Tallinna varjupaiga töömaht saab olema ligikaudu võrdväärne, mis ühingu ülejäänud kuues varjupaigas kokku. "Tallinna varjupaigas hakkab esialgu tööle 13 inimest, kuid vastavalt vajadusele ka rohkem," märkis MTÜ juht töökorraldusest rääkides. Ta lisas, et oodatud on ka kõik vabatahtlikud ja inimesed, kes soovivad loomadega aega veeta ning abiks olla nende elu rõõmsamaks tegemisel.

Varjupaikade MTÜ loodi 2007. aastal ning see haldab koduta loomade varjupaiku Võrus, Valgas, Viljandis, Virumaal, Läänemaal ja Pärnus ning peatselt ka Tallinnas. Varjupaikade MTÜ eesmärgiks on aidata kaotsi läinud lemmikloomad koju tagasi, leida hüljatud ja omanikuta loomadele uued armastavad kodud ja teavitada inimesi loomade steriliseerimise/kastreerimise tähtsusest ning soovimatute lemmikloomade arvukusest, aidata kaasa lemmikloomakultuuri tõusule Eestis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
8 aastat tagasi

Loodetavasti paremeni kui praegune tapamaja karjasega eesotsas.

Juhan
8 aastat tagasi

Jutt on küll ilus, kuid eks aeg näitab, kuidas Varjupaikade MTÜ oma tööülesannetega hakkama saab.