Galerii: vareste ja kassi kodusõda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Täna hommikul käis Haapsalus Kuuse tänava parkmetsas äge lahing kassi ja vareste vahel. Kõuts oli punti löönud hallvareste, künnivareste ja hakkide ühisrinde ees sunnitud häbiga taanduma.

Oluline tundus kõutsile olevat see, et taandumine, allaandmine, tunduks võiduna.

Kollane kõuts ronis hommikul Kuuse 26 maja juures männilatva. Ilmselt lootis kerget saaki, sest vareseid ja hakke sealses parkmetsas jagub.

Hallvaresed otsustasid kõutsile tuupi teha, ning varsti võtsid rünnakupostitsiooni sisse ka künnivaresed ning hakidki lõid sugulastega (perekond varesed: hallvares (Corvus corone cornix), künnivares (Corvus frugilegus) ja hakk (Corvus monedula) punti.

Kõutsi häda oli selles, et puu otsa ronimine oli tal käpas, kuid allaronimiseks oskusi nappis.

Puu all passinud emane kass (see neljavärviline) näitas kõutsile nipi ette, et allaronimisel tuleb ikka tagumik ees tulla.

Eriline taibu kõuts ei paistnud olevat, sest emase korraldatud kiirkursus talle allaronimise kunsti hoobilt selgeks ei teinud. Emane jalutas saba jõnksutades uhkelt oma teed, isane pidas varestaste rünnakutele veel mõni aeg vastu.

Fotod: Urmas Lauri Vareste ja kassi sõda 001 Vareste ja kassi sõda 010 Vareste ja kassi sõda 012 Vareste ja kassi sõda 016 Vareste ja kassi sõda 023 Vareste ja kassi sõda 024 Vareste ja kassi sõda 028 Vareste ja kassi sõda 033 Vareste ja kassi sõda 035 Vareste ja kassi sõda 037 Vareste ja kassi sõda 041 Vareste ja kassi sõda 042 Vareste ja kassi sõda 043

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pook(Jaak)
7 aastat tagasi

Varesed ehk Jaagud on sitaks targad linnud.
Mingid kassinärakad rebime tükkiteks ilma brobleemita.