Haapsalu politseinikku rängalt vigastanud roolijoodik sai karistada

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

politsei symbolfoto

Pärnu maakohus mõistis reedel kriminaalkorras süüdi rooljoodiku, kes möödunud aastal üritas autoga korrakaitsjate eest minema sõita ning kui politseinikud ta siiski kinni pidasid, siis vigastas ta neid üht rängalt.

30-aastane läänlane Danel sattus seadusega pahuksisse möödunud aasta alguses, kui istus purjuspäi ja juhtimisõigust omamata autorooli. Kui politseinikud andsid mehele peatumismärguande, jätkas Danel sõitu, kuid peagi õnnestus korrakaitsjatel tema auto siiski kinni pidada. Ka auto peatamise järel ei allunud Danel politseinike korraldustele, sõimas võimuesindajaid ning ründas neid. Ühtlasi tekitas ta ühele politseinikule vigastused, mis põhjustasid ametnikule pikaajalised tervisehäired.

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas Danelile süüdistuse mootorsõiduki joobeseisundis juhtimises, vägivallatsemises võimuesindaja kallal ja ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises.

Reedel mõistis Pärnu maakohus Daneli ka süüdi ja määras talle ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
7 aastat tagasi

Miks kohtunikud politseiniku ründamise ja kehalise vigastuse tekitamise eest pätile karistusena ei määra vabadusekaotust?

Mina kaebaks politseiniku asemel sellise kohtumääruse peale teise astme kohtusse.

Georg
7 aastat tagasi
Reply to  Juhan

See on jah huvitav, et kui mees ründas politseinike ja siis tekitas ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse. Oleks pidanud ettevaatlikumalt ründama või?
Kui rünnataks tavalist kodanikku ja talle tekitatakse raske tervisekahjustus, siis ma näeks ka seda ründajat mõneks ajaks trellide taga (olgu või kuu).

Georg
7 aastat tagasi

Politsei on võimuesindaja. Kui ametniku korraldustele ei alluta, siis juba sellega lastakse riigile (ja meie kõik olemegi ju see sama riik) kõrge kaarega pähe. Kui ametnikku rünnatakse, siis rünnatakse sellega ka riiki.
Selle taustal on selline karistus ikka naljanumber!

Salliv Eesti
7 aastat tagasi

on juba alustanud rünnakut politsei vastu.

See on
7 aastat tagasi

…politseiniku mõnitamine. Nagu karistused Eesti kohtutes üldse. Aasta tagasi ütles üks mu tuttav prokurör,et sellised ohud käivad selle töö juurde. Ohud küll,aga karistus politseiniku ründamise eest peaks olema olenevalt olukorrast vähemalt 3 aastat reaalset vangistust. Aga loomulikult peab aru saama ka kohtunikest ja prokuröridest- kui paned pätid kinni,pole varsti kellegi üle kohut mõista ja tuleb koondamine…

ko
7 aastat tagasi
Reply to  See on

Sul täitsa õige jutt. Varsti muud ei loegi. Jälle said pollarid tappa. Enne siin midagi ei muutu, kui saab mõni RK liige tappa.

Laiendatud taastootmine
7 aastat tagasi

Ei hakka isegi enam küsima, misk ainult tingimisi… , et siis korrakaitsjale tekiad kehavigastuse, ei juhtu midagi

sorts
7 aastat tagasi

hea teada ,et mendile molli andes saad ainult tingimisi

juss
7 aastat tagasi
Reply to  sorts

Tänagu taevast, et usas ei ülbitsenud töll!