Homme peetakse Läänemaal talguid 108 paigas

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Talgud Mäemõisa pargis

Talgutele on oodatud üle 2000 inimese. Foto: Arvo Tarmula

Täna toimub kõikjal Eestis „Teeme Ära!” talgupäev, millest võtavad osa kümned tuhanded eestimaalased. Läänemaal on registeeritud 108 talgupaika, kuhu oodatakse rohkem kui kahte tuhandet talgulist.  

Kõige aktiivsemaid talgukorraldajad on Lääne-Nigula vallas, kus on registreeritud 30 talgupaika. Lääne-Nigulale järgnevad Ridala 24 ja Lihula 13 talgupaigaga. Haapsalus on registreeritud ainult viis talgupaika.

Kõige rohkem talguid on seotud heakorratöödega, kus koristatakse külaplatse, spordiväljakuid, teepervi ja taluõuesid. Näiteks korrastatakse heakorra talgu raames Risti park ja tänavad seal vedelevast prügist. Samuti ehitatakse talguliste abiga Läänemaa kodudute loomade varjupaigas kaks uut väliaedikut kassidele.

Teeme ära talgute Läänemaa koordinaator Maret Arike soovitab kõigil huvilistel end talgutele registreerida. „Talgujuhil on siis lihtsam arvestada näiteks supi jagamist või vajalike tööriistade hulka,” selgitas Arike.

Arike kutsus üles kõiki, kes vähegi saavad, talgupäevast osa võtma. „Isegi talgud, kuhu keegi veel end kirja pannud ei ole, pidamata jää,” ütles Arike. Ta lisas, et minema ei aeta ka neid talgulisi, kes lähevad neisse talgutesse, kus registreerunute kohad juba täis.

Teeme ära kodulehel www.teemeara.ee on välja toodud kõik talgud, konkreetse talgu eesmärk, talgujuht ja kontakt-telefon. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments