Läänela hääletas EOK presidendi valimisel Sõõrumaa poolt

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Ülle Lass

Läänela tegevjuht Ülle Lass. Foto: Arvo Tarmula

Üle-eelmisel nädalal valiti napi häälteenamusega Eesti Olümpiakomitee presidendiks Urmas Sõõrumaa, kelle poolt oli ka Läänela tegevjuht Ülle Lass.

Kõigil maakondade spordiorganisatsioonidel on olümpiakomitee presidendi valimisel hääleõigus.

„Lähtusime kohalike spordiklubide hinnanguist. Sõna võtnud klubide arvamus toetas spordiliidu juhtkonna seisukohta, mille kohaselt andsime oma hääle Sõõrumaale,” ütles Lass.

Lassi sõnul eelistasid Läänemaa spordiklubid Urmas Sõõrumaad või Jüri Ratast. Mõlema kandidaadi puhul meeldis meile nende seisukoht, mille kohaselt tuleb rohkem tähelepanu pöörata alaliitudele ja suuremalt ette võtta sporditöö organiseerimine maakondlikul tasandil. Peale selle lubasid Ratas ja Sõõrumaa vältida kindlate spordialade eelistamist.

Ratas ja Sõõrumaa käisid isiklikult Läänela juhtkonnale oma programme tutvustamas, tundes huvi Läänela tegemiste vastu. „Sõõrumaal olid huvitavad ideed, kuidas kujundada laste ja noorte liikumisharrastusi,” ütles Lass.

Seni on olümpiakomitee toetanud Läänemaal vastlapäeva korraldamist ning soetanud koolilaste laenutusse 30 paari suuski.  

Lassi meelest oli tähtis ka see, et Läänemaa kuulub nende maakondade hulka, kus toetab olümpiakomitee noorte treeningurühmi. Tänu olümpiakomitee toetusele saadi viiele treenerile 2014. aastal palgalisa ning mullu lisandus ka kultuuriministeeriumi treeneritoetuste programm.

 Lass loodab, et Sõõrumaa suudab tööle panna regionaalspordi alalise komisjoni ning luua kogu spordirahvast haarava juhtimisstruktuuri. „Suureks murekohaks peame ka spordikohtunike toetuste süsteemi, mis tuleks treeneritoetustega sarnaselt käima lükata. Kindlasti pole need ühe või kahe kuuga tehtavad saavutused. Meie tahame näha tegusid,” ütles Lass.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
7 aastat tagasi

Kuidagi väga ärajoonud nägu.

arvan
7 aastat tagasi

Lass peaks tegelikult puhkama minema!

Taavi Rõigas
7 aastat tagasi

Tublid. Erga reformierakondlane peabeki reformierakondalst aitama. Ege me muidu võimul ei oleks.