Politsei: Viljandi tulistaja on olnud ravil kinnises asutuses

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Politseilogo

Viljandis Valuoja puiesteel asuva kortermaja trepikojas inimese maha lasknud mees on viibinud ravil kinnises asutuses, esialgsetel andmetel kasutas tulistaja lähedase relvakapist võetud tulirelva.

Esialgsetel andmetel kasutas kuriteos kahtlustatav 38-aastane mees oma lähedase relvakapist võetud tulirelva, teatas BNS-ile Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Politsei andmetel oli kuriteo toimepanemisel kasutatud relv hoiustatud nõuetekohaselt selleks ette nähtud lukustatud relvakapis, kuid mees lõhkus kapiluku, võttis relva, suundus trepikotta ning tulistas meest, kes parasjagu trepikojas viibis.

Politsei selgitas, et ohver ei ole sama maja elanik ning teadaolevalt ohver ja tulistaja üksteist ei tundnud.

"Tulistamise järgselt jättis laskja relva oma korterisse ning püüdis põgeneda. Politsei korraldusele peatuda ta ei allunud, mistõttu tegi politsei teenistusrelvast ühe hoiatuslasu ning mees õnnestus maja lähistel kohe kinni pidada. Kinnipidamise käigus keegi viga ei saanud,“ ütles Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik.

"Politsei esmaseks ülesandeks sellises olukorras on oht võimalikult kiiresti kõrvaldada ning ohtlik isik oma valve alla võtta. Sündmuskohale reageerisid kõik piirkonna politseipatrullid ning korrakaitsjatel õnnestus kiirelt Valuoja pst 22 maja lähistel isik kinni pidada ning kõrvaldada oht läheduses viibivatele inimestele," lisas Hallik.

Politseile on teada, et kuriteos kahtlustatav 38-aastane mees on varasemalt viibinud ravil kinnises raviasutuses, sõnas pressiesindaja. Tema tervisliku seisundi selle raske isikuvastase kuriteo toimepanemise ajal selgitab ekspertiis. Kinnipeetud mehe kontrollimisel selgitati, et ta oli kaine ning negatiivse vastuse andis ka kiirtest narkootikumide võimaliku tarvitamise osas.

Kell 12.30 sai häirekeskus teate, et Valuoja puiestee 22 trepikojas tulistati meest, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNS-ile. Mehe elu ei õnnestunud meedikutel päästa ja 39-aastane mees suri.

Politsei alustas selle juhtumi kõigi asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments