0

Läänlaste tulemusi Viljandi järve jooksult

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

1.mail peeti Viljandi järve jooks juba 87. korda. 12 km jooksule startis 3 063 jooksjat. 

15 paremat läänlast lõpetas 2000 hulgas. Parim nendest oli Võntküla mees Argo Jõesoo, kes saavutas 15. koha ajaga 40.19. Paremuselt järgmised läänlased olid Läänemaa kergejõustikuklubi mehed Lauri Luik ja Lauri Tanner, kes saavutasid 50. ja 258. koha ajaga vastavalt 43.34 ja 50.43.

Kunagine Eesti tippjooksja Madis Uusorg oli 588. ajaga 56.00.

Naistest parimad läänlased olid Mare Padu ja Karin Ulejev, kes oma vanuseklassis saavutasid vastavalt 12. ja 11. koha. Nende ajad olid 1:02.14 ja 1:02.55.

Jooksu võitis keenialane Ibrahim Mukunga Wachira ajaga 35.23, mis jääb Pavel Loskutovi rajarekordile alla 33 sekundit. Eesti parim mees Keio Kits saavutas 3. koha, kaotades võitjale täpselt 2 minutit.

Ilm soosis jooksjaid, oli päikesepaisteline ja seetõttu olid rajaolud head, mis sai aga saatuslikuks meie Jõesoole, kes püsis üle poole maa 5. kohal. Teised  otsustasid lõigata üle soo, mis varem oli raskesti läbitav. Jõesoo neile ei järgnenud ja otsustas maantee kasuks. Tagantjärele võib öelda, teised pääsesid ilusti kuiva jalaga soost läbi ja Jõesoo oligi 10 kohta kaotanud. 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz