Noarootsi vald tähistab 25. sünnipäeva

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Noarootsi vallavanem Triin Lepp. Foto: Arvo Tarmula

Noarootsi vallavanem Triin Lepp. Foto: Arvo Tarmula

Homme tähistab Noarootsi vallavalitsus valla 25. sünnipäeva peoga, kuhu on oodata umbes 150 inimest.

„Valla õige sünnipäev on 11. aprillil. Sel kuupäeval 1991. aastal kinnitati Noarootsi valla omavalitsuslik staatus,” ütles Noarootsi vallavanem Triin Lepp.

Sünnipäevapeol tunnustab vald väärikaid kodanikke. „Kuulutame välja kolm valla vapimärgi saajat ja anname 27 tänukirja möödunud aasta saavutuste eest,” ütles Triin Lepp.

Noarootsi vallavolikogu otsusega saavad vapimärgi ajaloolane Ivar Rüütli, vallavolikogu liige Vladimir Belovas ja ettevõtja Mart Vahtel.

Kutse said kõik 25 aasta jooksul Noarootsi volikokku kuulunud inimesed ja külavanemad.

Aktusel peavad kõne vallavanem ja volikogu esimees, rahvast tervitavad Lääne maavanem Neeme Suur ja piiskop Tiit Salumäe.

Esinevad lasteaialapsed, tantsib kohalik folktantsutrupp ja külaline Black Coffee. Tantsuks mängib ansambel Väliharf, õhtut juhib Eero Reinu.

Üritusel on fotosein, mille taustal tehakse peolistest pilti, ja meenutustenurk artiklite, fotode ning filmidega, mis on Noarootsist veerandsaja aasta jooksul tehtud.

„Peole on tulemas 150 inimest, nii et tuleb päris võimas üritus,” sõnas vallavanem Triin Lepp.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments