0

VIDEOD: HÕFFi avab naha alla pugev õudusfilm Jordaaniast

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

HÕFFi avarongkäik 351
Foto: Urmas Lauri
29. aprillist 1. maini toimuva Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil (HÕFF) annavad aegumatu techno-noir ulmeklassika “Terminaator” kõrval tooni veel mitmed harvanäidatud filmipärlid 1980ndatest aastatest.

Unenäost inspireeritud madalaeelarvelisest “Terminaatorist” (1984), mis viib vaataja apokalüptilisse sõtta robotite ja inimkonna vahel, on kaasajaks kasvanud välja üks kõigi aegade suurim ulmefilmide klassika. Teos lennutas Hollywoodi orbiidile Austriast pärit näitleja
Arnold Schwarzeneggeri ja lavastaja-stsenarist James Cameroni. Film linastub HÕFFi alaprogrammi 80’s coming back raames, kus varasematel aastatel on näidatud retrohitte nagu “Robocop”, “Mad Max 2”, “Põgenemine New Yorgist” jt.

Nö double-bill filmina näidatakse kohe peale Schwarzenegger-Cameroni läbilöögifilmi Indoneesias valminud hullumeelset linateost “Leedi Terminaator” (1989), kuhu kehtivad ka “Terminaatori” seansile ostetud piletid.

“Püüame taoliste kaksikfilmide demonstreerimisega taaselustada kunagi väga populaarset filminäitamise formaati, mis võimaldas publikul vaadata oma lemmikuid ühe piletihinnaga. Kui “Terminaatorit” demonstreeritakse eesmärgiga tuua surematu klassika taas suurele ekraanile, siis selle Indoneesias tehtud ogaralt naljakas ja verest, seksist ning kuulidest läbiimbunud pöörane uusversioon näitab meile žanri seda poolt, millest sai tugevaid mõjutusi näiteks Quentin Tarantino hilisem looming”, kommenteeris HÕFFi programmijuht Helmut Jänes.

Vaata “Terminaatori” treilerit siit:

Vaata “Leedi terminaatori” treilerit siit:

1980ndatest aastatest demonstreeritakse HÕFFil ka vene ulmeklassikat “Kin-Dza-Dza” (“Mimino”, “Afonja”), mille linastusest täitub tänavu suvel 30 aastat. Komöödiaklassiku Georgi Danelia mängufilm oli üks esimesi Nõukogude Liidu nö aurupungižanri esindaja, mis pälvis laialadast tähelepanu ka rahvusvahelisel areenil.

Vaata filmi treilerit:

Selgunud on ka festivali avafilm, milleks on BAFTA-nominendi Babak Anvari esimene täispikk mängufilm, farsikeelne “Varju all” (Under the Shadow). Linateose tegevus toimub 1988. aastal Teheranis, kui Iraani-Iraagi sõja taustal hakkavad ühe perekonna ellu sekkuma üleloomulikud jõud.

HÕFF-i kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul on tegemist selleaastase ühe suurima žanrifilmi avastusega, mida on ülivõrdes kiidetud mainekatel Sundance’i ja SXSWi filmifestivalidel. “HÕFF-il on suur au olla esimene Euroopas, mis seda mitmekihilist õudusfilmi suure publiku ees demonstreerib ja eriti hea meel on võõrustada teose režissööri Babak Anvari, kellest me lähitulevikus kindlasti veel kuuleme”, ütles festivali kunstiline juht Maria Reinup.

Vaata filmi tiiserit:

Festivali lõpufilmiks on juba varem väljakuulutatud ameeriklaste horrorantoloogia “Teekond lõunasse”.

Veel on lisandunud programmi järgmised filmid:

SCHNEIDER BAXI VASTU / SCHNEIDER VS BAX / Alex van Warmerdam / Holland. Põhiprogramm

KUTSE / THE INVITATION / Karyn Kusama / USA. Põhiprogramm

ÜLIMA SEKSI OTSINGUL / IN SEARCH OF THE ULTRA-SEX / Nicolas Charlet, Bruno Cavaine / Prantsusmaa. Friigifilmide programm

Bande Annonce "A la Recherche de l'Ultra-Sex" from Synecdoche on Vimeo.

Filmiprogramm täieneb kuni 1. aprillini. Kava ja programm täies ulatuses on avalik 8. aprillist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kunn
kunn

Seda kin-dza-za näidatakse televiisoris kogu aeg. Hullemat möga annab ette kujutada.

trackback
VIDEOD: HÕFFi avab naha alla pugev õudusfilm Jordaaniast | Raplamaa Sõnumid

[…] Bande Annonce "A la Recherche de l'Ultra-Sex" from Synecdoche on Vimeo. Filmiprogramm täieneb kuni 1. aprillini. Kava ja programm täies ulatuses on avalik 8. aprillist. Viide allikale: VIDEOD: HÕFFi avab naha alla pugev õudusfilm Jordaaniast […]

wpDiscuz