Jaanus Karilaid kaotas Keskfraktsiooni juhi valimisel Kadri Simsonile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kadri Simson arvo tarmula (1)
Riigikogu Keskfraktsioon valis täna esimeheks tagasi Kadri Simsoni. Foto: Arvo Tarmula

Simson valiti fraktsiooni juhina jätkama häältega 14:12. Fraktsiooni aseesimeestena jätkavad Valeri Korb ja Mailis Reps.

Simsoni kõrval kandideeris fraktsiooni juhiks ka Jaanus Karilaid, keda toetas sellel ametikohal ka Keskerakonna teisipäeval kogunenud juhatus.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul on Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni koosolekul vastu võetud kodukorra muudatused vastuolus erakonna põhikirjaga ning seega õigustühised.

Toobal teatas, et täna riigikogu Keskerakonna fraktsiooni koosoleku alguses vastu võetud otsus muuta fraktsiooni kodukorda läheb vastuollu Keskerakonna põhikirjaga, edastas erakonna pressiesindaja.

“Viis minutit enne fraktsiooni juhtkonna valimisi püüda muuta kodukorda ei ole lubatud, sest fraktsiooni kodukorra muutmise peab kinnitama erakonna juhatus,” ütles Toobal. “Kodukorra muutmise vastu hääletanud fraktsiooni liikmed kaaluvad halduskohtusse pöördumist, sest täna läbi viidud protseduurid on nende hinnangul õigustühised,” lisas ta.

Keskerakonna pressiesindaja ütles Taavi Pukk BNS-ile, et fraktsiooni koosolekul esitati fraktsiooni kodukorrale kaks muudatusettepanekut. Esimene ettepanek nägi Puki sõnul ette seda, et fraktsiooni esimehe volitused kestaksid riigikogu koosseisu lõpuni, ninge teine nägi ette, et fraktsiooni aseesimeeste valimistel oleks igal saadikul kaks häält praeguse ühe asemel

Puki sõnul võttis Kadri Simson esimese ettepaneku tagasi, teise ettepaneku võttis fraktsioon aga vastu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ütles
8 aastat tagasi

mis ta ütles ja mõtles mis ta mõtles selle uksepõrutamise all kuid selge on see et hääli ta ise oma erakonnas niipalju ei saanud et ukseni jõuda-nii,et uks jääb sinna kus on. Ja võrrelge nüüd; Simson üle 5000 hääle. karilaid 1000-ga asendusliige. Kõik on selgemast selgem. Nii on tahtnud RAHVAS. Mis kohalikel valimistel välja kukub-see on pisut lõplikum *tõde* . Hoiame pead külmad ja teeme häid valikuid.Toredat pühadelõppu.

ka kohalik
8 aastat tagasi

Stoiliselt rahulik ei lubaks endale ähvardust lõhkuda maha stenboki uks.see kiri ja väljend on olnud avalik lugemiseks ja arvan et kui mees soovib oma reputatsiooni parandada väiks ka sama avalikus kirjas vabandada. Fakt on see et kadri on mitmendas parlamendikoosseisus ja hr savisaare väljaõpetatud erakonnaliige-küllap ta teab kuidas peab-seda juba tõestaski . Noor ja naispoliitikuna ei jää küll milleski alla nii mõnelegi tegijale härrale. pole küll kordagi elu jooksul keskerakonnast kedagi valinud aga ei peavõimatuks seda edaspidi teha. Elame-näeme . Jõudu Kadri.

ei mõista
8 aastat tagasi
Reply to  ka kohalik

Kadri sa vaevalt kohalikuna valida saad. Näiteks peagi saabuvatel kohalikel valimistel ei mängi rolli mitte erakond vaid inimene erakonnas.Ole mees ja vali vaid!
Aga Karilaiule tembeldada külge ähvardamist on ilmselge liialdus. Ja reputatsiooni parandada…jääb arusaamatuks,mille pärast?

Ardi
8 aastat tagasi
Reply to  ei mõista

Olehea ja loe, ida Karilaid ütles….

kohalik
8 aastat tagasi

Ei ütleks,et väheke hüsteeriline ja emotsioonidesse laskuva Simsoni eelistus stoiliselt rahuliku Karilaiule oli hea valik.

hea
8 aastat tagasi

et Kadri jäi edasi esimeheks. No mis mees on see KARILAID–esitab erakonnakaaslastele üleskutse **lõhkuda maha Stenboki uks**. Häbi peaks olema sellise mõttelaadi juures trügida fraktsiooni juhtima.Praegu kui Kadri jäi on veel ehk kunagi mõelda et keskid valitsusse saaks.Usun et kui Savisaar ükskord ometi pensionile taipab jääda on keskerakonna valitsusse saamisel veelgi paremad võimalused. Hoidke PEAD selged.

Tõnn
8 aastat tagasi
Reply to  hea

Kui Karilaid mõistaks Läänemaal samuti reffidele ust näidata ja Suklese poolt ostetav ei oleks, võiks meest päris tõsiselt võtta. Praegu tundub see kõik paras tsirkus.

Külamees
8 aastat tagasi

Tore on see,et me ei kuule enam midagi sellest mida poliitikud( kes ise kohe-kohe valitsust teha tahaksid)ka ühiskonna ees seisvaist väljakutsetest arvavad ja millised plaanid neil oleks nendega toime tulemiseks.Ikka saame lõputult huvituda palavast teemast kes kellega käib,kelle leeri kuulub jms.

vanamees
8 aastat tagasi

Milleks Rapla sõnumid pidevalt artiklt kommentaariumis üle kopeerib ja miks Lääne Elu seda siin avaldab? Mis mõte sellisel kopeerimisel on, loe ikka põhilugu.

Sass
8 aastat tagasi

Jäi siis seekord Karilaiu tähelend tulemata 🙂

Jaanus Karilaid kaotas Keskfraktsiooni juhi valimisel Kadri Simsonile | Raplamaa Sõnumid
8 aastat tagasi

[…] Riigikogu Keskfraktsioon valis täna esimeheks tagasi Kadri Simsoni. Foto: Arvo Tarmula Simson valiti fraktsiooni juhina jätkama häältega 14:12. Fraktsiooni aseesimeestena jätkavad Valeri Korb ja Mailis Reps. Simsoni kõrval kandideeris fraktsiooni juhiks ka Jaanus Karilaid, keda toetas sellel ametikohal ka Keskerakonna teisipäeval kogunenud juhatus. Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali hinnangul on Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni koosolekul vastu võetud kodukorra muudatused vastuolus erakonna põhikirjaga ning seega õigustühised. Toobal teatas, et täna riigikogu Keskerakonna fraktsiooni koosoleku alguses vastu võetud otsus muuta fraktsiooni kodukorda läheb vastuollu Keskerakonna põhikirjaga, edastas erakonna pressiesindaja. “Viis minutit enne fraktsiooni juhtkonna valimisi püüda muuta kodukorda ei ole lubatud, sest fraktsiooni… Loe rohkem »