Parvlaevagraafikud muutuvad kevadiselt tihedamaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ionas Rohukülas 003 (Urmas Lauri) (4)
Parvlaev Ionas Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Väinamere Liinide teatel on lisatud kevadpühadeks nii Hiiumaa kui ka Saaremaa parvlaevade graafikusse täiendavaid reise ning pärast pühi jätkub senisest tihedam sõiduplaan.

Pühade perioodiks 24.-27.märtsini on Kuivastu-Virtsu liinile lisatud 43 väljumist ja Rohuküla-Heltermaa liinile 14 väljumist.

Pärast kevadpühi lisanduvad Virtsu-Kuivastu parvlaevagraafikusse täiendavad reisid reedeks ja pühapäevaks – kokku 24 väljumist nädalas. Aprilli keskel läheb Saaremaa liin igapäevaselt üle kahe laeva graafikule, mis lisab nädalasse veel 32 väljumist.

Hiiumaa liinil tihenes talvegraafik alates märtsi teisest nädalast 10 reisi võrra. Pärast kevadpühi lisandub Rohuküla-Heltermaa liinile täiendavalt kuus väljumist ja aprilli keskelt lisandub veel neli reisi nädalas.

Kuivastu-Virtsu liini teenindavad alates 24. märtsist parvlaevad Hiiumaa ja Ionas, Rohuküla-Heltermaa liinil sõidavad parvlaevad St Ola ja Regula.

Kevadpühad on laevaliikluses traditsiooniliselt aasta esimese poole suurima nõudlusega aeg. Tänavu langeb kevadpühadega kokku ka kevadine koolivaheaeg, seetõttu võivad ülesõitude tippajal tekkida ka ootejärjekorrad.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel osta ette e-pilet ning tulla õigeaegselt sadamasse, siis jaotuvad sõidukid reiside vahel ühtlaselt ja järjekordi ei teki.

Kuivastu-Virtsu liinile on võimalik nädal enne pühi osta veel e-pileteid enamikele väljumistele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments