Lääne maavalitsuse teated

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Lääne maakonnaplaneeringu eskiislahenduse avalikustamine

Maakonnaplaneeringu koostamine algatati Vabariigi Valitsuse 18. juuli 2013 korraldusega nr 337 „Maakonnaplaneeringute algatamine” ning Vabariigi Valitsuse 18.07.2013 korralduse lisaga on kinnitatud lähteseisukohad maakonnaplaneeringute koostamiseks.

Maakonnaplaneering on riigi ja regiooni tasandil koostatav planeering. Planeeringul on kaks peamist eesmärki, esiteks maakonna ruumilise arengu põhimõtete ja suundumuste määratlemine, teiseks riiklike ja kohalike ruumilise arengu vajaduste ning huvide omavaheline tasakaalustamine. Lääne maakonnaplaneeringu koostamise aluseks on Lääne maakonna arengustrateegia 2020+ (https://laane.maavalitsus.ee/strateegia), mis juhindub Vabariigi Valitsuse 18. juuli 2013 korralduse nr 337 p 5 lisast.

Maakonnaplaneeringu kehtestab maavanem. Täpsem info koostatava maakonnaplaneeringu kohta on leitav Lääne Maavalitsuse kodulehelt https://laane.maavalitsus.ee/koostatav-maakonnaplaneering.

Maakonnaplaneeringu koostamise korraldaja on Lääne Maavalitsus (Lahe 8, Haapsalu 90503; info@laane.maavalitsus.ee).
Planeeringu koostamise konsultant ja KSH teostaja on OÜ Hendrikson & Ko (Raekoja plats 8, 51004 Tartu), kontaktisik Kairi Mänd (kairi@hendrikson.ee, tel 617 7694).

Lääne maakonnaplaneeringu eskiislahendusega on võimalik tutvuda 14.–28. märtsini 2016 Lääne Maavalitsuse veebilehel https://laane.maavalitsus.ee/koostatav-maakonnaplaneering või Lääne Maavalitsuses tööaegadel.

Lääne maakonnaplaneeringu eskiislahenduse kohta saab esitada ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi kuni 28. märtsini 2016 posti teel (Lääne Maavalitsus, Lahe 8, 90503 Haapsalu) või elektrooniliselt info@laane.maavalitsus.ee.

Lääne maakonnaplaneeringu eskiislahenduse avalik arutelu toimub 1. aprillil kell 14 Lääne Maavalitsuse saalis (Lahe 8, Haapsalu).

Täiendav info planeeringu kohta: arengu- ja planeeringuosakonna juhataja asetäitja Grete Kindel (tel 472 5616 või grete.kindel@laane.maavalitsus.ee).

Lääne Maavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments