0

Ilmateenistus: soe ja sajune aastapäev

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2016-02-22 12.21.13

Kaart: Riigi Ilmateenistus

Ahvenamaa lähedal tekkinud osatsüklon liigub piki Soome lahte itta. Seepärast on nädala algus ikka veel sajune ja soe. Tsükloni eemaldudes hakkab selle tagalasse saabuma kuivemat ja veidi külmemat õhku. Kui taevas öösel ja hommikul selgineb, langeb õhutemperatuur miinuspoolele, vahendab Ilmateenistus.

Teisipäevaks (23.veebruariks) jääb madalrõhkkond Põhja-Euroopa kohale tiirlema ja selle serva mööda lisandub Läänemere ümbrusse niiskust. Saju võimalus püsib, aga sadusid on harvem, alla võib tulla nii lund ja lörtsi, sekka ka vihma. Puhub edela- ja läänetuul 5-11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, õhtupoolikul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval -1..+2°C.

Kolmapäeval (24. veebruaril) jääb madalrõhkkonna lõunaserv Eesti kohale. Sadusid on hõredalt, aga üksikutes kohtades võib lund ja lörtsi pudeneda, tänastel andmetel on tõenäosus veidi suurem Lõuna-Eestis (~50%). Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, kohati tõmbub taevas selgemaks ja siis langeb paar kraadi madalamale ja võimalus selleks on suurem Lääne- ja Põhja-Eestis, päeval -1..+2°C.

Järgnevaks kolmeks päevaks jääb kõrgetesse õhukihtidesse ulatuv madalrõhuala Põhja-Euroopa kohale tiirlema ja selle serva mööda kandub meile kord niiskemat, kord veidi kuivemat õhku ning vastavalt sellele on kord sajuhooge enam, kord vähem. Sajud langevad alla enamasti lume ja lörtsina.

Neljapäeval (25. veebruaril) sajab kohati lund. Tuul puhub valdavalt edelast, on öösel mõõdukas, päeval võib veidi tugevneda. Õhutemperatuur öösel 0..-5, päeval -1..+2°C.

Reede (26 . veebruari) öö on mõne üksiku lumehooga, päeva peale suureneb lume- ja lörtsihoogude tõenäosus, õhtul võib sadu laialdane olla. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -1..+2°C.

Laupäeval (27. veebruaril) sajab vahete-vahel lund ja lörtsi, laialdasemalt on sajuhooge öösel ja uuesti pärastlõunal. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, päeval -1..+3°C.

Pühapäeva (28. veebruari) öösel sajab aeg-ajalt lund, saartel ka lörtsi. Päeval õhurõhk tõuseb ja kõrgrõhkkond tugevneb ning saju võimalus on väiksem. Tuul pöördub edelast loodesse ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval -2..+1°C.

Esmaspäeva (29. veebruari) öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja nõrga tuulega. Päeval laieneb madalrõhkkond üle Läänemere ja saju võimalus suureneb ning tuul läheb tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel -3..-8, pikemaajaliselt selgineva taeva all võib -10°C-ni ja madalamalegi langeda, päeval -4..+1°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz