Haapsalus tänati tublimaid eriolümpialasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna oli Haapsalus koos mitukümmend eriloümpialast Eesti eri paigust, et tõmmata joon alla edukale spordiaastale ja tänada tublimaid.

Eesti Eriolümpia (EO) ühenduse tänuüritusel sai meene iga liikmesasutuse parim mees- ja naissportlane, nende juhendaja ning asutuse juhtkonna esindaja. Kutsutud olid ka kõik 26 Los Angelese maailmamängudel ja teistel rahvusvahelistel suurvõistlustel osalenud sportlast ja nende kaheksa treenerit.

Läänemaalt tõsteti esile Haapsalu kutsehariduskeskuses õppivat Ivo Sädet ja Revo Pajulehte ning Viigi kooli õpilasi Renno Heinnurme ja Gerli Pukki.

Eriolümpialasi tervitanud haapsalu Viigi kooli direktor Jaak Paesüld ütles, et olümpiadeviisi ”Citius. Altius. Fortius” kõrval on igale sportlasele olulisemgi eneseületamine ehk võit iseenda üle.

Raimo Saadi sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonnast ütles, et tänavused Los Angeleses toimunud maailmamängud olid Eesti eriolümpialastele eriti edukad – toodi suur hulk medaleid, mis nii mõnegi spordiliidu juhi kadedaks teeb. „Soovin, et nii ka jätkuks,” lisas ta.

Eriolümpia Eesti ühenduse esimehe Urmas Paju sõnul jätkab ühendus tegutsemist selle nimel, et eriolümpia ikka edasi areneks, uusi alasid juurde tuleks ja maine hea oleks.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele, kuhu kuulub 4,4 miljonit sportlast 177 riigist. EO Eesti Ühendus on asutatud eesmärgiga aidata kaasa Eesti vaimsete- ja liitpuuetega inimeste sporditegevuse edendamisele. Sport ja sellega kaasnevad positiivsed saavutused ning emotsioonid on andnud motivatsiooni ja tegutsemisrõõmu nii võistlustel osalejatele kui ka juhendajatele. Organisatsioonil on 40 liikmesasutust ja Eriolümpia tegevuses osaleb ligi 2000 juhendatavat. Eriolümpia on ühtlasi ka ülemaailmne sotsiaalne liikumine, mille eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust.

Fotod Merilini Kaustel-Lehemets

Eriolümpia (01). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (02). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (03). Viive Marleen. Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (04). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (05). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (06). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (07). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (08). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (09). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (10). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (11). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (12). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (13). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (14). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (15). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (16). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (17). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (18). Eda Proos. Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (19). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (20). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (21). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (22). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (23). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (24). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (25). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (26). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (27). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (28). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (29). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (30).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (31).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (32).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (33).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (34).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (35).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (36).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (37).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (38).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (39).  Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (40). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (41). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (42). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (43). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (44). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (45). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (46). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (47). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (48). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (49). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (50). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (51). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (52). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (53). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (54). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (55). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (56). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (57). Merilin Kaustel-Lehemets Eriolümpia (58). Merilin Kaustel-Lehemets

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mario koppel
7 aastat tagasi

ma pidanuksin kah seal olema aga vat ei viitsind mina selle kooliga jageleda paks limukas nagu ma olen joon parem õlut las oinad rühivad koolis