Laskmise meistrivõistlustelt tuli Haapsallu kaks medalit

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

triin kuusik

Laskur Triin Kuusik. Foto: Grete Sammal

Laskmise Eesti meistrivõistlustel Narvas laupäeval sai Haapsalu laskuritest Triin Kuusik hõbeda ja Arles Taal pronksi.

Kuusik pääses 40 lasu õhupüstoliharjutuses finaali alles kaheksandana. Kuna aga finaalis algab kõik nullist, andis see talle head võimalused medali eest võidelda. Kuusik alustas finaalis kindlalt, olles pärast kuuendat vooru liider viie silmaga. Viimases neljas voorus näitas täpset silma narvalanna Veera Rumjantseva. Viimases voorus kerkis ta liidriks ja jättis Kuusiku hõbedale. Rumjantseva skoor finaalis oli 189 Kuusiku 187 vastu.

Taal sai õhupüstoli 60 lasu harjutuses kvalifikatsioonis viienda tulemuse. Finaalis hoidis kogenud laskur külma närvi ja võitles välja kolmanda koha. Pärast viiendat vooru, kui finaali jooksvate tulemuste põhjal pidi nõrgim välja langema, tuli Taalil sooritada kolme aasta taguse Euroopa meistri Peeter Oleskiga ümberlaskmine, sest meeste tulemused olid identsed. Ümberlaskmisel oli täpsem Taal, kes lülitas finaalist välja endise Euroopa meistri. Taal kogus finaalis 173,5 silma. Eesti meistriks tuli Reijo Virolainen 196,6 silmaga.

Üldse osales laskmise Eesti meistrivõistlustel 72 hooaja paremat, kellest 11 olid Läänemaa spordikooli kasvandikud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments