Uuemõisa elanikke ootab soojahinna tõus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

uuemõisa teenus soojus

Olev Hormi juhitaval Uuemõisa Teenusel on neli ostuhuvilist, aga enne peab ettevõtte müügi otsustama volikogu. Foto: Arvo Tarmula

Ridala vald paneb miljoni eurose alghinnaga enampakkumisele oma soojusettevõtte, et saada raha kooliremondiks, teatas ERRi Läänemaa korrespondent Juhan Hepner.

Uue omaniku tulles on aga oodata küttehinna tõusu. Kui seni on tarbijate jaoks toasooja hind Uuemõisas olnud 46,14 eurot/MWh, millele lisandub käibemaks, siis tegelik piirhind MWh kohta on seal üle 13 euro võrra kõrgem, mis tähendab, et tõenäoliselt ootab enam kui tuhande elanikuga Uuemõisa alevikku küttehinna tõus.

"Ridala vald on ise hoidnud seda hinda aastaid nüüd ühel tasemel, võimalikult all ja me ei ole kasumlikkust eesmärgiks seadnud, aga kindlasti uuel omanikul on õigus sellest firmast mingit kasumit saada ja tõenäoliselt see hind kuigipalju tõuseb jah," möönis Ridala vallavanem Toomas Schmidt (IRL).

Vaata teleuudist siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olaf
8 aastat tagasi

Hea uudis pankadele ja Kredexile. Üks Kredexi tädi andis kunagi mõista Ida-Virumaa ja Tartu piirkonna elanike kohta, et nad on rumalad ja ei võta laenu elamute renoveerimiseks. Põhjus oli tollal odav soojusenergia hind.

Ridala+valla+elanik
8 aastat tagasi

To Vallast : Siis sa ei olegi valla elanik,vastasel juhul oleksid teadnud, et meie sooja hind on tunduvalt odavam, kui Haapsalu. Ärimudeli järgi on loogiline, et uus omanik soovib kasumlikku ettevõttet.

Vallast
8 aastat tagasi

Varem ei räägitud hinnatõusust kusagil. Toomas lubas vaid kooli korda teha, aga tegelikult raha pole ja see võetakse samade lastevanemate taskutest.

kodanikule
8 aastat tagasi

Millest vennike mõtled? Sa oled ilmselt täna õhtul mingis teises mullimaailmas. Ktui räägiks soojafirma müügist, siis müüja dikteerib tingimused ja tingimused peaksid olema mõistliklud, mis igati valla soove rahuldaksid. Vallavalitsus ei peaks olema äriettevõte, vallavalitsuse kohus on pakkuda vallarahvale teenuseid mõistliku hinnaga, mis lähtuvad mõistlikust hinnakujundusest. Vald ei saa tegutseda ühepoolselt.

Kodanik
8 aastat tagasi

Uuemõisa on Haapsalu osa ning vürstiriiki mängimine on lihtsalt nõme

Jura
8 aastat tagasi

Räägime ikka kõike õigete nimedega, kui täna on tegelik piirhind 13 eurot kõrgem, siis volikogu lihtsalt kardab, et asi tuleb avalikuks ja keegi maksab tänase hinnavahe kinni. Saan vallavanemast aru, et kaua ta peaks kannatama volikogu survet. Volikokku on aga saanud kavalpead, kes on osavalt manipuleeritavad (a´la Õiglane, Hepner ja veel mõningad) ning nendele on ükskõik, mis edaspidi olema saab – lapsi koolis ei käi. Tunnen kaasa Ridala hääbumisele. Ma isegi imestan seda, kuidas hr Schmidtil jätkub jõudu võidelda selliste valla suhtes ükskõiksete volikogu liikmetega.