0

Kuritegude üldarv on langenud rekordmadalale

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Politseilogo

Mullu rekordiliselt madalale tasemele jõudnud kuritegevus langes kõigis maakondades, protsentuaalselt kõige rohkem aga Raplamaal ja Läänemaal, kus kuritegevus vähenes vastavalt 27% ja 25 %, ning  Ida-Virumaal 21%, kirjutas BNS justiitsministeeriumi statistika põhjal.

Läänemaal sooritati mullu 434 kuritegu, seda oli 146 ehk veerandi võrra vähem kui tunamullu,.

Enim vähenes varguste hulk, vargusi registreeriti 97 ja seda on tunamullusest 46% vähem. Kehaline väärkohtlemine vähenes kümendiku võrra.

Kuritegude üldarv langes mullu rekordiliselt madalale tasemele. Kui 2005 registreeriti aastas 55 586 süütegu ja veel 2008. aastal oli see näitaja endiselt üle 50 000, siis uuel kümnendil on kuritegude arv jäänud tugevalt alla 50 000 ja on pidevalt langenud.

Vähenenud on ka süütegude hulk. Näiteks 2011. aastal oli süütegusid 42 567, mullu aga 32 575, selgub justiitsministeeriumi statistikast.

Samal ajal paranes mullu kuritegude lahendamise protsent. Uurimisasutused lahendasid mullu 20 472 süütegu ehk 63% registreeritud kuritegudest. Aasta varem oli see 52%.

Koos katse staadiumisse jäänud süütegudega oli mullu 38 tapmist ja 12 mõrva, milles kaotasid elu 40 inimest. See on kõigi aegade kõige väiksem tulemus. Aasta varem oli tapmisi 42 ja mõrvu 13, elu kaotas 42 inimest. 22011 oli sada tapmist, elu kaotas neis 65 inimest.

BNS

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
vat
vat

irw

Karuott
Karuott

sada tapmist ja elu kaotas 65…kuda kuda…????

juss
juss

Mis vahe on mõrval ja tapmisel?

wpDiscuz