Laevakaitsjate kohtuotsus: kaptenil olnuks võimalus võtta süü enda peale, kuid ta loobus sellest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Indian personnel stand on the deck of the Seaman Guard Ohio at a dock in Tuticorin on October 18, 2013. Indian police arrested and questioned 33 people aboard a ship operated by a US anti-piracy firm for carrying guns and ammunition in Indian waters without proper permits, reports said. India's coastguard stopped and detained the ship off the Indian coast on October 12 after discovering the cache of weapons and ammunition, before escorting it to the southern port of Tuticorin. AFP PHOTO/ STRFoto: arhiiv

Eesti laevakaitsjad Indias viieks aastaks vangi mõistnud kohtuotsusest selgub, et laevafirma oli teadlik laskemoona transportimise ohtudest. Väidetavalt oli laevakaptenil ainsana ligipääs laskemoona juurde, kuid seda ta kohtus ei tunnistanud, kirjutab Delfi.ee 

Pikas kohtuotsuses on väljavõte laevakaitsjate tööandja Advanforti ja ühe kliendi vahel, millest selgub, et firma oli teadlik relvade ja laskemoona laevale toomise, transportimisega ja maale laadimisega seotud ohtudest ning rahvusvahelistest tingimustest ja keeldudest.

Advanforti esindaja ja "BRUNO DMSS" varjunime kandva isiku omavahelises kirjavahetuses täpsustatakse relvade ning laskemoona vedamise tingimusi. Olulise punktina on ettevõte ise välja toonud, et relvi võib laevalt maale laadida riikides, millele ei kehti ÜRO embargo ja ainult juhul, kui neil on kahe riigi vaheline heakskiit, mis on kooskõlas kohalike regulatsioonidega.

Loe pikemalt siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments