Galerii: lisaks lumele saabusid ka jääpurikad

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jääpurikad. Foto: Arvo Tarmula

Jääpurikad TarmulaHaapsalu Linnahooldus korjas täna Läänemaa haigla katuselt ära seda palistanud jääpurikad. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse töömehed vabastasid täna Läänemaa haigla jääpurikatest. Ka Nikolai kooli ehivad jääpurikad.

„Jääpurikaid on tõesti viimaste päevadega tekkinud, aga ega selles midagi uut pole – neid tekib igal talvel. Ja kuna linnaasutuste hoonetele neid tekkis, paluti meilt abi,“ ütles Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps.

Tema sõnul ongi haigla nende peamine klient, kelle majal kipuvad jääpurikad igal aastal kergesti tekkima. Lõps selgitas, et Linnahooldusel ei ole otsest kohustust jääpurikate tekkimist jälgida, see on iga linna allasutuse enda ülesanne märgata ja purikate alla võtmine organiseerida. Esimest korda võeti haigla räästast purikaid alla juba eelmisel nädalal, täna tehti teine ring. „Purikad tekivad seal tõesti päris kiiresti,“ nentis Lõps.

Talv on oma viibimist Eestimaal viimastel nädalatel tõsiselt võtnud ja lund on alla sadanud ohtralt. Linnahoolduse lumekoristusbrigaad tegutseb kahes vahetuses. „Kuigi tingimustes on ette antud, kui paksu lume korral tuleb meil toimetama hakata, siis me ei ole pingsalt, joonlaud käes, sentimeetreid lugenud, et veel on vist alla normi. Kui ikka sajab, lähevad mehed välja,“ rääkis Lõps.

Mingit suurt muret lumega Lõpsi sõnul pole, tuleb vaid jälgida, et Linnahoolduse masinad Lääne Teede omadega sünkroonis sõidaksid. Paratamatult on ette tulnud, et mõni kõnnitee tuleb teist korda puhtaks lükata, sest sõidutee puhastamise käigus on lumevall kõnniteele lükatud. Aga see kõik käib Lõpsi sõnul talve juurde.

„Kõik ju ootasid lund. See on nüüd olemas ja ma arvan, et linnarahval on lumest ka rõõmu,“ märkis Lõps ja lisas, et ka majaomanikud saavad lumetõrjumisega päris kenasti hakkama. „Alati võib ju öelda, et võiks parem olla, aga talv on talv. Lumi sajab siis, kui ta sajab,“ ütles Lõps.

IMG_2668 IMG_2669 IMG_2670 IMG_2672 IMG_2673 IMG_2674 IMG_2675 IMG_2676 IMG_2548 IMG_2549 IMG_2550 IMG_2551 IMG_2552

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ja
8 aastat tagasi

kus siis vibulaskurid ja püssipaugutajad on