0

Haapsalu kultuurikeskuse kino näitab täna meie Oscari lootust, filmi “Vehkleja”

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

vehkleja

Täna kell 15 linastub Haapsalu kultuurikeskuse kinos Soome ja Eesti ühistööna valminud film "Vehkleja", mis põhineb legendaarse Haapsalu vehklemistreeneri Endel Nelise elulool. Film pääses lisaks Kuldgloobuse nominatsioonile ka võõrkeelse filmi Oscari eelvalikusse.

1952. aastal saabub Haapsallu meistersportlane Endel ja asub tööle kohaliku kooli kehalise kasvatuse õpetajana. Õpilastega kontakti saavutamine on introvertsele mehele esiotsa raske. Lisaks on sõjajärgsete katkiste perekondade lapsed tema jaoks harjumatud kaaslased.

Hoolimata kooli direktori vastuseisust õnnestub Endlil saada luba hakata lastele vehklemist õpetama. Pikapeale saab vehklemisest eneseväljendamise vahend lastele ja nende õpetajale, vastastikune teekond, mille käigus kosuvad ning tervenevad mõlemad osapooled. Lüüasaanud koolidirektor hakkab Endli minevikus sorima, et selgitada välja, miks ikkagi on Nõukogude Liidu meistersportlane väikelinna tulnud.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz