Kullamaa nõustus ühinemisläbirääkimistega

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kullamaa volikogu esimees Einar Pärnpuu.Kullamaa volikogu esimees Einar Pärnpuu. Foto: arhiiv

Reedel toimunud istungil võttis Kullamaa vallavolikogu võttis vastu otsuse nõustuda läbirääkimistega haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks, teatas vallasekretär Kersti Lipu.

Istungil esines ettekandega haldusreformist maavanem Neeme Suur. Volikogu võttis vastu kolm haldusreformiteemalist otsust. Nõustuti läbirääkimistega haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks Lääne-Nigula vallaga ja Lihula vallaga ning konsultatsioonide alustamisega Märjamaa vallaga.

Samuti võeti vastu valla 2016.aasta eelarve, mille põhitegevuse tulud on 1 305 226 eurot ja põhitegevuse kulud 1 305 147 eurot. Toetusteks on planeeritud 75 777 eurot, personalikuludeks 775 665 eurot, majandamiskuludeks 426 705 eurot.

Samal istungil kehtestas volikogu veel maamaksu määrad 2016 aastaks, 2,5 % maa maksustamishinnast aastas ning põllumajandusmaal ja looduslikul rohumaa 2,0 %.

Võeti vastu ka 2015.aasta lisaeelarve, mis kokkuvõtlikult täpsustas sihtotstarbelisi laekumisi, kinnitati audiitor, muudeti volikogu ja valitsuse liikmete tasusid ja hüvitiste määrasid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rk
8 aastat tagasi

Lihula vallaga? Geograafiliselt on see juba mereni, siis teeks 2 valda – Lõuna-Läänemaa ja Põhja-Läänemaa. Kogu lugu.

?
8 aastat tagasi

Ott oleks tahtnud ju üks maakond-üks vald ühinemist.Tuleb või ei,selgust sooviks.