Eluhoonete tulekahjusid on olnud vähem

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne Elu 19. juuni - Tulekahju Puises (Urmas Lauri)

Tulekahju Puises tänavu jaanuaris. Urmas Lauri foto

Läänemaa päästepiirkonna juhataja Andres Liiva sõnul on pühad kahel viimasel aastal olnud rahulikud. Nii pole Läänemaal detsembris eluhoonete tulekahjusid olnud, jaanuaris oli neid paar (vt tabel 4). Viimase viie aasta jooksul on eluhoonete tulekahjusid olnud kokku alla 20.

„Kindlasti tuleneb see uuest seadusest, mille järgi on suitsuandur ja ametliku korstnapühkija akt kohustuslikud,” ütles Liiv. Tema sõnul on kindlasti abi sellestki, et päästjad käivad kokkuleppel omavalitsustega enne küttehooaja algust kodusid külastamas. „Tänavu on päästjad teinud Läänemaal tuhat kodukülastust, vaatame üle ja soovitame, mida võiks teha, et õnnetused ära hoida,” lisas ta.

Andres Liiva sõnul oli Läänemaal vahemikus 2002–2004 igal aastal 270 tulekahju ringis, 2014. aastal 103 ja tänavu on olnud 66 (vt tabel 3). „Aasta pole küll veel läbi, kuid julgen väita, et saja piiri seekord täis ei tule,” rõõmustas Liiv. Tõenäoliselt tuleneb see Liiva sõnul sellest, et pühade ajal ollakse ühes pere või seltskonnaga ning silmapaare on piisavalt, et midagi ei ununeks või tähelepanuta jääks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments