0

Eesti mõjukaim jurist on oma karjääri Haapsalus alustanud Allar Jõks

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eesti Päevalehe ja Delfi artiklisarja „Eesti mõjukad 2015” õigusemõistjate valdkonna võitja on Allar Jõks.
 

IMG_2089Allar Jõks andis Lääne Elule intervjuu Roostal, kus toimusid selle aasta augustis advokaadibüroo Sorainen suvepäevad. Foto: Arvo Tarmula.

Teine koht kuulub Jõksi kolleegile Soraineni advokaadibüroost Carri Ginterile ja kolmas Paul Varulile.

Eesti Päevaleht kirjutab, et vandeadvokaat Allar Jõksi mõju ei peitu niivõrd võidetud kaasustes, kuivõrd avaldatud sõnades.

„Jõksi pole keegi suutnud suukorvistada. Vastupidi, ta ütleb erakonnavälise eksperdina sageli asjad välja ja teeb seda arusaadavas keeles,” iseloomustab Jõksi kolleeg ja sõber vandeadvokaat Carri Ginter.

„Mõjukate juristide edetabelis on kindlasti parem olla kui seksikate juristide edetabelis,” muigab vandeadvokaat Allar Jõks, kui kuuleb oma esikohast.

Jõksi huumor võib üllatada neid, kes mäletavad veel üliametlikku õiguskantslerit, kellest võis vahel jääda mulje, et rinda tuleb pista põhiseaduse endaga. 2015. aastal joogat propageerivast, pintsaku all erkkollast särki ja suvel erkpunaseid pükse kandvast Jõksist aga muud ei ootakski. Et keegi valesti aru ei saaks: hipit pole Eesti endisest „knopkast ja südametunnistusest” (nii kirjutas Eesti Ekspress Jõksi kohta 2006. aastal, kui ta oli veel õiguskantsler) veel saanud.

Sel suvel Lääne Elule antud intervjuus tunnistas kunagine Haapsalu kohtumaja kohtunik Jõks, kes tunneb Läänemaaga siiani tihedat sidet, et talle on alati meeldinud pildil olla, sest see on lihtsalt möödapääsmatu, kui eemärk on oma mõtteid kuuldavaks teha. Tõsi – mõned on nimetanud seda ka edevuseks.

"Mul on ükskõik, kuidas inimesed nimetavad soovi avalikes asjades kaasa rääkida. Selleks et sinu sõnu kuuldaks, mõtteid jagataks ja seisukohtadega vaieldaks, peab peale silmade ka suu lahti tegema. Mulle on oluline, mis Eesti ühiskonnas toimub, ja ma tahan neis asjades kaasa rääkida. Ma ei taha kirjutada igavaid juriidilisi tekste, mida keegi lugeda ei viitsi. Kui kirjutan, siis nii, et mõned seda armastaks ja teised vihkaks. Kõige hullem on, kui teed midagi nii, et kõigil on ükskõik. Siis ei ole mõtet sellele aega kulutada," ütles Jõks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz