Noarootsi karusloomafarm on loomavaenuliku teo kandidaat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

rebasefarm nuckö10

Noarootsi karusloomafarmi toodi esimesed sinirebased augusti lõpus. Arvo Tarmula

Karusloomafarmi avamine Noarootsis on üks Eesti loomakaitseseltsi poolt välja kuulutatud aasta loomavaenuliku teo kandidaat.

Karusloomafarmi kõrval on rahvas loomavaenulikeks tegudeks pakkunud Rando Randma poolt toime pandud loomade väärkohtlemisi ja tapmisi ning Koer Maximuse väärkohtlemist.

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaatid on sel aastal kass Vango päästmine loomasõber Merle Rallmanni algatusel, MTÜ Nurru Ometi loomine ja tegutsemine Kuusalu loomavabriku likvideerimiseks ning Koer Maximuse päästmine politsei ja Varjupaikade MTÜ poolt

Eesti loomakaitse selts (ELS) valib juba 15. aastat aasta kõige loomasõbralikumat ja -vaenulikumat tegu. Viimase kahe kuu jooksul Eesti inimestelt laekunud ja kõige enam nimetatud lugude vahel kutsub ELS detsembrikuus hääletama.

Suurema demokraatia tagamiseks viib selts alates möödunud aastast tegude valimised läbi selliselt, et inimesi on kaasatud valimisse päris algusest peale: oktoobri ja novembri jooksul on saatnud mitmed inimesed enda arvamuse 2015. aastal Eestis aset leidnud kõige eeskujulikumatest ja kõige taunimisväärsematest loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud tegudest.

Detsembris saab ELSi kodulehel kuue kõige enam nimetatud loo põhjal hääletada lõppeva aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo poolt.

Jaanuaris kuulutab selts välja kaks kõige enam hääli saanud lugu.

Eelmisel aastal tunnistati kõige loomavaenulikumaks teoks Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuse Haapsalu loomade varjupaiga osas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri Nugis
8 aastat tagasi

Nn. kaitsjad, minge koos oma allergikute ja taimetoitlastega soome,
meie kanname nahku ja sööme liha!!

Karuott
8 aastat tagasi

Need nn.loomakaitsjad tuleks ise nülgida…ja elusalt..

ma pole loomakaitsja, kuid...
8 aastat tagasi
Reply to  Karuott

mõtle ikka natuke, mida ja kuidas suust välja ajad!

loomakaitsja
8 aastat tagasi
Reply to  Karuott

Sinu nülime küll varsti ära ja kindlasti elusalt

Mnjah
8 aastat tagasi

Äkki peaks kõige loomavaenulikuma teona üles panema ka loomade lahtilaskmise aktsioone, millel sisus puudub kontakt mõistusega?