Mati Ombler: ülevaatuspunktid pole korruptsioonijuhtumitest õppinud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kriibitud autoFoto on illustratiivne. Foto: Arhiiv

Kõigi tehnoülevaatuspunktide juhtkonnad peaksid korruptsiooni vähendamiseks ümber vaatama oma väärtushinnangud ja tõekspidamised, sest lahendatud kuriteod pole piisaval määral mõju andnud ning altkäemaksu võtvad töötajad on endiselt suureks probleemiks, vahendab ERRi uudisteportaal keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri sõnu Vikerraadio saates "Uudis+".

"Teiseks abinõuks oleks läbipaistvust kinnitavad meetmed nagu kaamerate kaudu tegevuse salvestamine, et nii ülevaataja kui ka kliendipoolne käitumine oleks aus ja ei tekiks olukorda, kus klient sooviks ebaausal viisil oma autole ülevaatust saada," selgitas Ombler.

Kriminaalpolitseiniku sõnul pole seni kriminaalmenetluste raames lahendatud probleemid ja kuriteod teistele tehnoülevaatuspunktidele eriti mõjunud. "Konkurentide vigadest pole tahetud õppida ja ikka on mindud kergema vastupanu teed, kuid nüüd oleks aeg teha järjest tõsisemaid järeldusi," toonitas Ombler.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo politseinikud pidasid oktoobri ja novembri lõpus Tallinnas ja Sillamäel kinni viis sõidukite tehnoülevaatajat, keda kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises ja ametialases võltsimises. Menetluse all on ühtekokku üle 100 juhtumi, kus eri kategooria sõidukite tehniline seisukord ei pruukinud olla liikluses osalemiseks piisav.

Loe pikemalt ERRi portaalist.
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments